Maternitatea Braşov, proiect de peste 1,8 milioane lei pentru eficientizarea energetică a clădirii administrative. CJ vrea să recupereze investiţia din PNRR

Consiliul Județean Brașov a încărcat în platforma electronică a Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă al României cererea de finanţare pentru reabilitarea energetică a clădirii administrative  din incinta Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie „Dr. I.A. Sbârcea” Brașov.  Proiectul, cu o valoare eligibilă este de 366.000 euro fără TVA, respectiv 1.801.708  lei fără TVA, a fost depus pe Componenta – Valul renovării și a intrat în etapa de evaluare. 

Conform reprezentanților Consiliului Județean Brașov, eficientizarea energetică a clădirii administrative a Maternităţii face parte dintr-un amplu proiect de refacere totală a structurii şi reorganizare a spaţiilor imobilului, pentru care ordinul de începere a lucrărilor a fost transmis în 14 martie 2022. În această clădire va fi mutat Ambulatoriul de specialitate şi secţiile cu spitalizare de zi.

„Astfel, din costurile totale ale obiectivului investiţional, care ajung la 9.825.885 lei, partea de eficientizare energetică va fi suportată din fondurile nerambursabile ale PNRR”, a explicat președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea. 

Consumul de energie, redus cu 50%

Intervențiile propuse pentru creșterea performanței energetice a clădirii vor determina o reducere a consumului anual de energie finală pentru încălzire de peste 50% față de consumul înregistrat în prezent, o reducere a consumului de energie primară totală și o reducere a emisiilor de dioxid de carbon mai mare de 60%.

Potrivit proiectului, pereţii exteriori ai imobilului vor fi acoperiţi cu material termoizolant, tâmplăria exterioară va fi înlocuită cu tâmplărie din PVC triplustratificat, urmând să fie montate geamuri termoizolante triple, dotate cu jaluzele şi copertine, pentru reducerea supraîncălzirii pe timp de vară. Tâmplăria va fi modernizată şi în încăperile clădirii – săli de aşteptare, birouri, cabinete medicale şi spaţii adiacente. Instalaţiile interioare de încălzire, apă caldă şi iluminat vor fi refăcute, modernizate şi redimensionate conform necesităţilor, urmând să fie utilizate corpuri de încălzire moderne şi surse de iluminat tip LED cu consum automatizat, pentru reducerea la minimul necesar a timpului de funcţionare.

După finalizarea tuturor lucrărilor la clădirea administrativă, la demisolul clădirii administrative vor fi  depozite, un garaj şi spaţii tehnice. La parter va exista un spaţiu de aşteptare, o recepţie, un cabinet de recoltare a probelor, cabinete de consultaţii, grupuri sanitare, arhiva.

La primul etaj se vor amenaja spaţii de aşteptare, cabinete medicale, grupuri sanitare, iar la etajul al doilea se vor amenaja spatii administrative, birouri, grupuri sanitare.
La mansardă, proiectul prevede amenajarea unor spaţii administrative şi birouri.
 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.