Liber la majorarea tarifelor de taxi la Braşov. Consiliul Local a aprobat noul Regulament de taximetrie

Consiliul Local Braşov a aprobat în şedinţa de azi noul Regulament de taximetrie pe raza municipiului. Una dintre principalele prevederi ale hotărârii adoptate azi are în vedere tariful maximal în care se pot încadra firmele de taximetrie. Acest tarif creşte de la 2,2 lei/km, cât este în prezent, la 2,9 lei/km, între orele 6.00 – 22.00.

O altă prevedere a acestui regulament, care a făcut ca hotărârea să fie amânată de mai multe ori în Consiliul Local, se referă la „înverzirea” flotei firmelor de taximetrie, până la finalul anului 2023. Până la respectiva dată, operatorii de taximetrie vor fi obligaţi să aibă cel puţin o treime din flotă cu maşini ce au norma de poluare Euro 6. De asemenea, la finalul anului 2024, fiecare frmă va trebu să aibă minim 51% din flotă cel puţin cu norma de poluare Euro 6, iar la finalul anului 2025, cel puţin o treime cu maşini electrice sau hibrid, iar celelalte, cu Euro 6.

Discuţiile din Consiliul Local au avut în vedere, de asemenea, ca fiecare taxi să fie dotat cu POS, pentru plata cu cardul a călătoriei. Însă o discuţie privind data la care aceasta să defină obligatorie va fi purtată ulterior cu taximetriştii.   O altă prevedere, de dotare cu GPS, a fost amânată.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.