Purcell School Londra – în recital la Filarmonica Brașov, pe 7 iulie

Purcell School Londra ajunge în România pentru a susține două recitaluri pianistice ca parte din turneul european al școlii, organizat la fiecare doi ani pentru celebrarea muzicii clasice. România este o nouă destinație pe harta festivalului bienal al școlii, alături de Italia – Centrul de excelență Fazzioli de la fabrica de piane din Sacile, Germania, Centrul de excelență Carl Maria von Weber și Conservatorul Regal al Scoției din Glasgow, partenerii tradiționali ai școlii.

Clasa de pianiști în recital la Filarmonica Brașov îi va prezenta pe Thomas Wang, Anastasia Gould, Benji Lock, Ozel Gunhanlar, Carolina Alves-Vitoriano, Zeju Fan, Reese Manglicmot și Samira Manole. Programul va avea două părți și va cuprinde lucrări din repertoriul romantic de Chopin, Liszt, Scriabin și Schumann, dar și pagini moderne și contemporane din Prokofiev, Alexandru Pașcanu și Manglicmot.  

Într-un demers colaborativ, Purcell School va include in program două pianiste în vârstă de 15 ani, bursiere ale proiectului PianoSTAR, care au fost premiate în ianuarie 2022 cu vizită de studiu la școala de la Londra. Teodora Mincu a studiat pianul la Iași, cu profesori de la Colegiul Național de Artă Octav Băncilă și Conservatorul George Enescu, iar din toamna 2022 își va continua studiile la Purcell School Londra. Daria Vasile a studiat pianul la Școala de Muzică nr. 1 București la clasa prof. Viorica Nistoroiu și din toamnă își va continua studiile la Colegiul Național de Muzică George Enescu București. Ambele pianiste au obținut numeroase distincții, inclusiv la olimpiadele naționale de interpretare muzicală. 

Purcell School Londra a fost invitată în România de Kira FROLU, pianistă, absolventă a Purcell School, absolventă a Academiei Regale de Muzică din Londra, unde beneficiază in prezent de o bursă importantă pentru studiile de master pe următorii doi ani. Kira este președinta asociației ARTUAL, pe care a inființat-o în 2021 pentru a organiza proiecte pentru tinerii muzicieni din țară și de pretutindeni. Kira a inceput studiul pianului la Scoala de Muzica nr 3 Bucuresti, a continuat la Colegiul Național de Arte Dinu Lipatti, la 15 ani a fost admisă la Purcell School și la 18 ani la Academia Regală de Muzică Londra.

Turneul Purcell School este coordonat de prof. William Fong, șef de catedră de pian la Purcell School Londra și profesor la Academia Regală de Muzică din Londra. William Fong este de asemenea director artistic al proiectului Piano STAR în România, care completează educația vocațională artistică a participanților. https://www.facebook.com/pianostartap 

“Sunt onorat să adăugăm București și Brașov ca destinații în turneul nostru, acestea fiind locuri foarte active cultural, dar este remarcabil că această colaborare vine la inițiativa unei foste eleve a Purcell School, Kira Frolu. Sunt entuziasmat de acest gen de colaborare, prin care tinerii talentați din locuri și școli diferite ajung să se cunoască și sunt motivați să colaboreze și să se dezvolte muzical împreună. Vă invit să veniți să-i ascultați pe tinerii pianiști in recitaluri de mare ținută, dar și pentru a ne cunoaște și a vă putea răspunde la orice întrebări”, a spus prof. Fong. 

Purcell School este prima școală de muzică din Marea Britanie pentru copii talentați  – interpreți instrumentiști, cântăreți și compozitori. Admiterea în școală se face pe bază de audiție și școala acordă anual burse pentru a sprijini copiii talentați să-și realizeze abilitățile și potențialul.  Elevii școlii se disting și sunt admiși la cele mai renumite academii și de asemenea au succes în concursurile internaționale. https://www.purcell-school.org 

Evenimentul va avea loc la Sala Patria iar intrarea este gratuită. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.