Primarul oraşul Victoria – lecţie pentru omologul din Braşov în criza mirosurilor: „Discuţie directă şi tranşantă” între cetăţeni, autorităţi şi poluatori

Camelia Bertea (dreapta), primarul oraşului Victoria

În timp ce Braşovul este în ultimele zile sufocat de mirosuri, iar din partea autorităţii locale nimeni nu pare să mai aibă sensibilitatea olfactivă de odinioară, pentru a simţi acest discomfort şi a lua măsuri ferme, în oraşul Victoria, actualul primar, Camelia Bertea, vrea să îi pună faţă în faţă pe cetăţeni şi pe reprezentanţii principalilor poluatori din localitate.

Mai exact, Camelia Bertea, colegă de partid în USR cu Allen Coliban – primarul Braşovului care se confruntă cu aceeaşi problemă a calităţii aerului, a decis să ia măsuri după ce în această perioadă, şi la Victoria au reapărut mirosurile neplăcute.

Astfel, azi, 11 august, de la ora 16.30, cetăţenii din Victoria sunt invitaţi la Casa de Cultură la o discuţie faţă în faţă cu autorităţile locale, reprezentanţii instituţiilor abilitate şi cu reprezentanţii principalilor poluatori olfactive din oraş.  

„Vă invit la o întâlnire cu reprezentanții celor doi operatori din industria chimică, Viromet și Purolite-Ecolab, pentru a discuta deschis și tranșant despre problema mirosului din orașul nostru, despre cauzele care generează această situație, pentru a afla care sunt soluțiile și măsurile pe care le propun dânșii și a ajunge împreună la un consens. Am transmis, de asemenea, invitația de a participa la întâlnire către Garda de Mediu și Sistemul de Gospodărire a Apelor. Problema mirosului este una veche, ce revine an de an și care ne afectează pe toți, mai cu seamă în timpul verii, când temperaturile sunt ridicate. Au existat mai multe discuții, promisiuni, sesizări, dar nu s-a rezolvat nimic. Ultima sesizare la Garda de Mediu am făcut-o chiar ieri. Nu mai putem continua așa, e nevoie să tranșăm această problemă”, a spus primarul oraşului Victoria, Camelia Bertea.

La Braşov, aceeaşi problemă, nicio reacţie

Reamintim că, o problemă serioasă legată de mirosurile neplăcute din aer a reapărut în această vară şi în municipiul Braşov, la fel ca în ultimii ani. Ieri, „mirosul de îngrăşământ” se resimţea în aproape tot oraşul – în Centrul Civic, zona bd. Gării – Vlahuţă – cartierul Astra, zona Spitalul Judeţean sau cartierul Craiter. 

„Vara mirosurilor” revine la Braşov. Un iz înţepător se simte într-o mare parte din oraş

Dacă anii trecuţi, această problemă se transformase într-un subect de presiune publică şi o importantă temă electorală pentru USR, susţinătorii săi şi actualul primar Allen Coliban, în ultimii doi ani nu a fost luată nicio măsură clară.

Mai mult, situaţia s-a înrăutăţit, având în vedere că Garda Naţională de Mediu nu se mai implică direct, ci, conform legii redirecţionează sesizările primite pe această temă, spre Poliţia Locală (aflată în subordinea Municipalităţii) şi Direcţia de Sănătate Publică (aflată în coordonarea prefectului). 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.