Subprefectul Lucian Pătrașcu (PSD) cere curățenie în USR: „Solicit conducerii USR naţional să îl dea afară pe Allen Coliban pentru derapajele administrative din Braşov!”

Subprefectul Lucian Pătraşcu, preşedinte al organizaţiei municipale a PSD Braşov şi-ar dori ca Allen Coliban să fie dat afară din partid pentru „derapajele administrative din Braşov” şi în acest sens face un apel public la conducerea naţională a Uniunii Salvaţi România.

Pătraşcu face referire la „informaţiile din spaţiul public” despre incompatibilitatea lui Coliban – care din poziţia de primar a iniţiat un parteneriat cu FC Braşov Scotch Club, un ONG al cărui fondator este, dar şi la un presupus „prejudiciu de 3,5 milioane lei” adus bugetului local prin finanţarea, anul trecut, a FC Braşov. (informaţia nu a fost confirmată încă de Primăria sau de Curtea de Conturi – Coliban refuzând, la ultima şedinţă, să dea mai multe date deocamdată).

„Informațiile apărute pe parcursul ultimelor zile în spațiul public confirmă faptul că atât eu, cât și colegii mei din Consiliul Local, am avut dreptate cu privire la derapajele administrative din Brașov. Am constatat cu stupoare că reprezentanții Camerei de Conturi au descoperit nereguli grave la Primăria Brașov. Se vorbește despre incompatibilitate, dar și despre un prejudiciu de 3,5 milioane lei. Mai exact, primarul avea calitatea de membru fondator al Asociației Clubul Sportiv-Fotbal Club Brașov-Steagul Renaște la data adoptării Hotârârilor de Consiliu Local prin care s-au aprobat finanțări pentru asociație. Deci lucrurile sunt clare în această speță”, susţine Lucian Pătraşcu, într-un comunicat de presă.

Subprefectul aduce aminte şi despre parteneriatul dintre Primăria Braşov şi ONG-ul AMURAL, pentru utilizarea catacombelor de După Ziduri, fără nicio formă legală. Despre această situaţie, Braşov Metropolitan a scris anul trecut, în detaliu, ridicând problema lipsei formelor legale. 

Lucian Pătraşcu: „Camera de Conturi a descoperit nereguli și în cazul catacombelor din Brașov care au fost oferite unei asociații fără o bază legală. Noi, cei din PSD, am atras atenția încă de anul trecut asupra acestui subiect, am susținut atunci că inițiativa este ilegală, la fel cum a constatat și Camera de Conturi. La acea vreme, viceprimarul Boghiu se poza și oferea interviuri chiar în catacombe. Acum, susține că nu știe cum a ajuns spațiul la asociație. Pe bune, administrația USR chiar are impresia că aceste ilegalități nu vor ieși la suprafață?”

Tot în sfera ilegalităților despre care vorbeşte Pătraşcu s-ar afla și subiectul legat de contractele de consultanță juridică.

„Se pare că s-au dat bani unor avocați pentru reprezentare, dar în instanță se prezentau tot angajații Primăriei Brașov. Cu alte cuvinte, s-au achitat servicii care nu au fost prestate. Acum probabil vor înțelege și brașovenii de ce consilierii locali PSD nu votează toate proiectele care ajung în Consiliul Local. Tocmai pentru că multe dintre ele nu au cadru legal, nu sunt sustenabile, sunt ilegale”, a declarat Lucian Pătraşcu.  

„Domnule primar, e timpul să vă luați «jucăriile useriste» din instituție și să plecați acasă!”

Făcând un apel similar celui pe care şi USR Braşov l-a lansat în 2020 către patrenerii de atunci, PNL –  să îi retragă sprijinul fostului primar George Scripcaru, astfel încât acesta să nu mai rămână nici măcar în Consiliul Local – subprefectul Lucian Pătraşcu cere acum USR să îl lase fără sprijin pe Allen Coliban – tocmai pentru aceste derapaje în administraţie. 

„Având în vedere cele întâmplate și ținând cont de faptul că în urmă cu doi ani chiar USR Brașov solicita liberalilor să-i retragă sprijinul fostului primar pentru că acesta era cercetat penal, solicit conducerii USR Național să îl dea afară din partid pe Allen Coliban. Informațiile și dezvăluirile din presă sunt un motiv destul de serios pentru a fi luată o astfel de măsură.

Totodată, solicit instituțiilor statului, organelor de anchetă să se autosesizeze și să înceapă verificări pentru aflarea adevărului.

Să nu uităm că USR a ajuns la Primăria Brașov după ce a promis transparență. Am văzut transparență atunci când cei din USR au vrut să interzică accesul brașovenilor la ședințele publice ale Consiliului Local! Halal transparență!”, a transmis Lucina Pătraşcu. 

Reamintim că PSD a solicitat în ultimele două şedinţe ale Consiliului Local (cea ordinară şi cea de îndată), publicarea raportului în urma controlului efectuat în ultimele luni de Curtea de Conturi la Primăria Braşov. Potrivit primarului Allen Coliban, raportul va fi făcut public după expirarea termenelor de atac pe care UAT-ul le are la dispoziţie. Un răspuns care nu îi satisface pe reprezentanţii locali PNL şi PSD: 

„Au ajuns la putere după ce le-au promis alegătorilor corectitudine, competență. Din păcate, tot ce vedem în jur sunt doar, contracte acordate clientelei USR, și multă incompetență. Acesta este USR-ul, acesta este Coliban, primarul ZERO al Brașovului!”, a încheiat Lucian Pătraşcu. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.