Campionatul național de downhill revine în Poiana Braşov, după 17 ani. „Up to Poatăvaru”, o competiție cu patru probe

Campionatul naţional de downhill va reveni după 17 ani la Poiana Braşov, în cadrul evenimentului Up To Postăvaru, unul de promovare a staţiunii braşovene ca destinaţie sportivă outdoor, pentru alergare montană, e-bike, mountain biking şi downhill/enduro.

Traseul de downhill are o lungime de 2,5 km fiind special amenajat şi delimitat, făcând parte din noile trasee de ciclism realizate, în ultimul an, de voluntari de la asociaţia NH Bike şi donate municipalităţii braşovene, de care aparţine staţiunea.

Evenimentul va avea loc în perioada 9-11 septembrie şi va fi organizat de Specialized România, Click4sport, Kronstadt Cycling şi NH Bike, în parteneriat cu Primăria Braşov şi Asociaţia de Turism Poiana Braşov. 

„Conceptul evenimentului este de a pune împreună mai multe probe şi partea de downhill, de campionat naţional – care se va desfăşura timp de două zile, vineri şi sâmbătă – iar duminică avem efectiv conceptul iniţial de Up To Postăvaru, un concurs în care trei probe, mountain bike, mountain bike electric şi alergare, iau startul în zona clubului Rossignol, cu un finiş sus, la Yager Chalet. Anul acesta, spre deosebire de anul trecut, traseul E-Bike a fost schimbat, este mai lung, are 24 de kilometri şi pune împreună trasee deja existente de mountain biking din zona Braşovului şi a Poienii Braşov şi secţiuni din noile trasee construite şi date în folosinţă anul acesta. (…) traseul de downhill este unul spectaculos – downhill-ul este un sport foarte spectaculos ce presupune parcurgerea traseului la vale, pe nişte biciclete speciale. Lumea care face treaba asta nu o face pentru prima oară. Este exact ca la gimnastică. Ai în spate mii de ore de antrenament până când te sui pe bicicletă să mergi la vale, deci nu discutăm despre extrem, despre adrenalină, discutăm despre sport, despre fair play. Aşadar invit pe toată lumea să vină să vadă evenimentul şi menţionez pe această cale că avem încă înscrierea deschisă”, a declarat joi, într-o conferinţă de presă, preşedintele Kronstadt Cycling Braşov, Tudor Geangălă.

Înscrierile la una dintre cele patru probe – alergare, mountain bike, mountain bike biciclete electrice şi partea de Campionat Naţional de downhill – se fac până pe data de 7 septembrie.

Downhill-ul se bucură de o popularitate foarte mare la nivel global şi începe să ia amploare şi în România, traseele de biciclete nou construite în Poiana Braşov reprezentând un punct de plecare important pe drumul pe care îl are de parcurs Braşovul pentru a atrage practicanţi de mountain biking relevanţi ca număr pentru capacitatea de cazare disponibilă, dar şi pentru a deveni o staţiune all season. 

„Este foarte important să subliniem că ceea ce se întâmplă la Braşov este doar încununarea unor eforturi de ani de zile ale comunităţii. În primul rând, primele trei trasee, care sunt deja deschise, au fost donate şi au fost dezvoltate cu efortul voluntar şi cu contribuţia privată a comunităţii. Următoarele, pe care le facem noi, Primăria Municipiului Braşov – două dintre ele vor fi deschise până la finalul acestui an – vor face să avem la Braşov cel mai fain bike parc din ţară, cu aproximativ 20 de kilometri de trasee”, a subliniat primarul Braşovului, Allen Coliban. 

Ultima competiţie de downhill a avut loc în urmă cu 10 ani, după ce, din 1996 şi până în 2012, aici s-au desfăşurat inclusiv competiţii internaţionale de profil.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.