Bulevardul Gării din Brașov, gâtuit vis-a-vis de Complexul Unirea. Ce reguli au fost instituite în zona afectată de alunecarea de teren

După ce în 13 octombrie, o porțiune din prima bandă a Bulevardului Gării din Brașov (vis-a-vis de Complexul Unirea) s-a surpat, în 19 octombrie au început și lucrările de reabilitare. Deocamdată se fac numai săpături, astfel că reprezentanții municipalității brașovene nu pot estima când vor fi gata lucrările.

Până la finalizarea lucrărilor, Comitetul Local pentru Situații de Urgență Brașov a luat decizia restricționării circulației pe două dintre cele șase benzi ale bulevardului, în zona afectată. Astfel, pe perioada derulării lucrărilor, dinspre Gara Brașov spre Făget se va circula pe două benzi, iar dinspre Făget spre gară, tot pe două benzi, în zona afectată de lucrări.

Conform evaluării făcute de Serviciul Public Local de Termoficare Brașov, cauza acestei surpări a fost faptul că „sub covorul asfaltic se afla o placă de beton, cu lățimea apropiată de cea a canalului termic, care s-a rupt, iar în cădere a rupt și plăcile canivoului termic (structura de beton care protejează conductele de termoficare – n.red.), din cauză că în spațiul dintre ele nu mai era umplutura corespunzătoare, în ceea ce privește volumul și densitatea.  Rețeaua de termoficare nu a fost afectată de acest incident”.

Reamintim că în urma decizie de a se închide două benzi de circulație de pe Bulevardul Gării, RATBV a scos din trafic troleibuzele de pe linia 8, până la finalizarea lucrărilor pe această rută circulând autobuze.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.