În prag de iarnă, Primăria Brașov se grăbește încet pentru a cumpăra filtrele de apă pentru Ucraina

În ședința de plen din 25 august, primarul Brașovului, Allen Coliban, obținea acordul Consiliului Local pentru alocarea sumei de 320.000 de lei, bani necesari achiziționării în regim de urgență a unor filtre de apă pentru orașul ucrainean Mykolaiv, grav afectat de bombardamentele Armatei Federației Ruse. Numai că procedura în regim de urgență anunțată atunci de primar nici măcar nu a început. Va fi lansată în scurt timp, au anunțat reprezentanții Primăriei Brașov. 

Astfel, potrivit informațiilor reprezentanților Primăriei Brașov, pentru achiziționarea filtrelor, a fost finalizată documentația, iar în scurt timp va fi lansată procedura de achiziție, ceea ce înseamnă  că beneficiarii filtrelor de apă, cetățenii din Mykolaiv vor mai avea de așteptat până când vor putea bea apa purificată cu echipamentele trimise de români. Sau, autoritățile din orașul ucrainean se vor reorienta și vor găsi o altă soluție pentru rezolvarea problemei. Nu ar fi o surpriză, pentru că ucrainenii au o capacitate remarcabilă de a reface în timp record infrastructura distrusă de obuzele și rachetele lansate de invadatori. 

Care era planul primarului Brașovului

Reamintim că Primăria Brașov are în plan să cumpere 50 de unităţi de filtrare cu o capacitate de 500 de litri pe oră şi 30 de unităţi de filtrare cu o capacitate de 2.000 de litri. În ședința de plen din 25 august, primarul Brașovului, Allen Coliban, a declarat că achiziția ar urma să se facă prin atribuire directă nu prin licitație, care, a spus el, „ar dura luni de zile”. Numai că și pregătirea documentației pentru achiziție a durat „luni de zile”, iar până la semnarea contractului nu este exclus să mai treacă cel puțin o lună. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.