Noul garaj al RATBV, mult mai scump decât în urmă cu doi ani. Lucrările vor dura mai mult decât ar trebui

Consilierii locali brașoveni vor vota în ședința de plen din 31 octombrie proiectul privind construirea unui nou garaj pentru RATBV. Conform proiectului de hotărâre, valoarea investiței este estimată la 290.839.462 lei, cu tot cu TVA, iar lucrările vor dura 22 de luni. 

Valoarea ce va fi supusă aprobării aleșilor locali este mult mai mare decât cea estimată în anul 2020, când a fost obținută finanțarea europeană pentru această investiție. Mai exact, în anul 2020, valoarea totală a proiectului era estimată la 76.440.247 lei, iar acum, odată cu majorarea semnificativă a costului lucrărilor, Primăria Brașov va trebui să găsească surse de finanțare pentru a acoperi diferența. 

Ba mai mult, fiind vorba de un proiect cu finanțare europeană accesată în ciclul bugetar 2014 – 2020, municipalitatea brașoveană ar trebui să termine investiția până la finalul anului 2023, termen prevăzut prin contractul de finanțare. Cum lucrările vor dura 22 de luni, cel mai probabil. Primăria Brașov a plăti „din buzunarul propriu” contravaloarea lucrărilor neterminate până la data de 31 decembrie 2023. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.