Ce a pregătit Brașovul pentru a marca împlinirea a 35 de ani de la revolta anticomunistă din 15 Noiembrie 1987. În program sunt lasere și un concert, dar nu în sălile de spectacole ale Primăriei

Primăria Brașov și Asociația „15 Noiembrie 1987” au pregătit și în acest an o serie de evenimente pentru a marca revolta anticomunistă de la Brașov, din urmă cu 35 de ani. Pentru organizarea evenimentelor, de la bugetul local va fi alocată suma de 200.000 de lei, dar numai jumătate va fi virată asociației, cealaltă jumătate urmând a fi utilizată de Primăria Brașov pentru „achiziționarea și asigurarea bunurilor și serviciilor solicitate de organizator”.

Printre altele, în agenda evenimentelor sunt prevăzute proiecții laser cu mesaje comemorative pe Tâmpa și în Piața Sfatului. Costul acestor proiecții este de 14.000 lei. Aceste proiecții laser au devenit o modă în Brașov după schimbarea conducerii Primăriei. 

Tot pentru a marca 35 de ani de la revolta din 1987 va fi organizat un concert Alexandru Andrieș, care, în anii ’80 a compus și interpretat mai multe piese anticomuniste. Concertul se va desfășura la Clubul Rockstadt,  asta chiar dacă unele săli recent amenajare de municipalității brașovene (cum este cea de la Astra sau cea de la Modern) stau nefolosite de mult timp, în așteptarea înființării de către Primăria Brașov a direcției de administrare a infrastructurii culturale. Costul organizării concertului lui Alexandru Andrieș este de 21.500 lei.

De asemenea, se desfășura Crosul 15 Noiembrie, ediția a XXXIII-a, pentru organizarea căruia va fi nevoie de 37.808 lei. 

Nu în ultimul rând,  va fi un dineu comemorativ cu membrii Asociației ,,15 Noiembrie 1987’’ Brașov și invitații speciali. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.