De ce sunt spitalele Astra și Tractorul în paragină? Șeful administrației județene brașovene arată cu degetul spre primarul Brașovului

Pavilioanele Astra și Tractorul ale Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov nu vor beneficia de investiții de mare amploare în următoarea perioadă. Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a declarat că administrația județeană brașoveană a fost interesată să reabiliteze aceste clădiri cu bani europeni, însă nu poate depune cereri de finanțare pentru lucrări la imobile pe care nu le are proprietate. 

„Pavilionul Astra și Pavilionul Tractorul funcționează în clădiri aflate în proprietatea Municipiului Brașov. Am avut discuții cu primarul Brașovului, Allen Coliban, dar am trimis și adrese către Primărie, prin care am solicitat să ne fie predate cele două clădiri. Am transmis adrese la Primărie pentru Astra și Tractorul, în urmă cu șase luni, intenția noastră fiind să depunem cereri de finanțare prin ”Valul renovării” din PNRR. Nu am primit niciun răspuns, așa că am reînnoit cererile. Conform ghidurilor de finanțare pentru proiectele europene, noi nu suntem eligibili. Primăria nu depune cereri de finanțare, iar noi nu putem face acest lucru”, a declarat Adrian Veștea. 

Nici cu alte clădiri situația nu este mai clară

Cele două clădiri aflate în proprietatea Primăriei Brașov nu sunt singurele imobile cu destinație medicală ce nu pot fi reabilitate de Consiliul Județean Brașov cu bani europeni. 

„Clădirea Staționarului Mârzescu este în proprietatea Casei de Asigurări de Sănătate. Am făcut demersuri, am avut procese cu ei pentru această clădire. Facem demersuri la nesfârșit, prin care încercăm să îi facem să înțeleagă că actul medical înseamnă și proprietate. Pe trei pavilioane de la Stejăriș este intabulată Casa de Pensii. Am discutat cu reprezentanții acestei instituții și ne propunem să găsim o formulă de hotărâre de Guvern prin care și acele clădiri să treacă în proprietatea Consiliului Județean Brașov. Fostul Spital de Oncologie este în proprietatea Casei de Asigurări de Sănătate. Și pentru această clădire am făcut demersuri, inclusiv în instanță, pentru a intra în proprietatea Județului Brașov”, a mai spus Veștea. 

 

1 Comentariu

  1. Administrația județeană a avut 30 de ani la dispoziție sa facă acest lucru ! I-a interesat ? NU
    Sa dai vina pe primărie după 2 ani de mandat…suna a măgărie psd

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.