Drumul Poienii din Brașov în reparații, în prag de iarnă. Vor fi doar lucrări de punere în siguranță, care ar trebui să fie gata în scurt timp

Afectat încă din 6 iunie de o alunecare de teren, drumul care leagă Livada Poștei de Poiana Brașov va intra, în prag de iarnă, în reparații. Vor fi numai lucrări de punere în siguranță, scopul lor fiind să prevină apariția unor noi probleme, iar pentru această intervenție, a transmis firmei RS Activ o ofertă cu o valoare estimată de aproximativ 900.000 de lei. Răspunsul constructorului este așteptat în 9 noiembrie, iar dacă se va semna contractul, lucrările vor dura 30 de zile, asta dacă vremea va permite. 

Pentru punerea în siguranță a drumului, va fi lățită banda circulației pe o lungime de aproximativ 60 m. Banda provizorie se va amenaja peste acostament. Pe partea opusă se vor monta parapete de beton. Din documentația disponibilă pe platforma electronică de achiziții publice nu rezultă dacă în urma a acestor lucrări va fi ridicată restricția de tonaj instituită încă din vară. 

Șase oferte pentru lucrările de consolidare, toate respinse

Inițial, Primăria Brașov avea în plan ca sectorul afectat de alunecarea de teren să fie consolidat, iar pentru proiectarea și execuția lucrărilor a lansat o licitație cu o valoare estimată de 6.571.428 lei,  fără TVA. Au fost depuse 6 oferte, însă niciuna nu a fost acceptată. Motivul pentru care specialiștii Primăriei Brașov au respins toate ofertele a fost că ofertele nu pot fi comparate, din cauza „modului neuniform de abordare a soluțiilor tehnice și/sau financiare”. 

Reamintim că în 6 iunie 2022, un segment cu o lungime de 14 m din Drumul Poienii a fost afectat de o alunecare de teren. De atunci, în zonă se circulă, alternativ, pe o singură bandă și a fost instituită o restricție de tonaj. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.