Intervenții urgente cu viteza melcului. Punerea în siguranță a Drumul Poienii din Brașov nu a trecut de etapa birocratică

Sectorul afectat de alunecarea de teren de Drumul Poienii (între Livada Poștei și Poiana Brașov) va intra, în sfârșit în reparații. Contractul de lucrări pentru intervențiile în regim de urgență a fost semnat, soluția tehnică a fost găsită, dar, pentru ca utilajele să ajungă pe șantier, va mai trebui trecut un hop birocratic. 

Astfel, după ce în ședința de plen, Consiliul Local a aprobat cedarea unei suprafețe de teren de 813 mp pentru amenajarea unei benzi provizorii. Conform explicațiilor purtătorului de cuvânt al Primăriei Brașov, Sorin Toarcea, urmează procedura de scoatere temporară din fondul forestier a terenului, după care se vor începe lucrările. 

„Facem tot posibilul ca lucrările de punere în siguranță să fie gata până la sărbătorile de iarnă. Anul acesta vor fi făcute doar lucrările de punere în siguranță, urmând ca anul viitor să se înceapă și consolidarea arterei”, a declarat Toarcea. 

Vor fi menținute restricțiile de tonaj 

Lucrările de punere în siguranță sectorului de drum afectat de alunecările de teren de la începutul lunii iunie a acestui an costă un milion de lei și sunt executate de RS Activ. Conform proiectului, va fi amenajată o bandă provizorie cu o lungime de aproximativ 60 m. În urma acestor lucrări, pe stradă se va pute circula pe câte o bandă pe sens. În schimb, nu vor avea acces vehiculele cu o masă totală mai mare de 3,5 tone, cu excepția autobuzelor RATBV și a mașinilor de intervenție. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.