Primăria Brașov are un plan pentru a opri vandalizarea strada Sforii. Starea deplorabilă a străduței a intrat în atenția Avocatului Poporului

Primăria Brașov are în plan să pună grilaje la capetele străzii Sforii, astfel încât aceasta să fie închisă noaptea. Soluția anti-vandali a fost comunicată de municipalitate Biroului Teritorial Brașov al Avocatului Poporului, care s-a autosesizat în această speță și a cerut explicații autorităților locale. 

Pe lângă porțile de la capetele străduței, Primăria Brașov a comunicat Avocatului Poporului că are în plan montarea unor camere de supraveghere, astfel încât să fie descoperiți cei care mâzgălesc zidurile. În ceea ce privește pereții, propunerea municipalității este ca aceștia să fie zugrăviți cu o vopsea „antigrafitti”. Pentru a se finanța de la bugetul local lucrările la pereții caselor de pe marginea străzii Sforii, Primăria Brașov a explicat avocatului poporului că este nevoie de încheierea unui parteneriat cu proprietarii, în baza Regulamentului de intervenție pentru creșterea calității arhitectural-ambientale a clădirilor din zonele de acțiune prioritară în municipiul Brașov. 

Primăria trebuie să anunțe în 45 de zile ce a făcut

Primăria Brașov a transmis aceste explicații Avocatului Poporului în luna august a acestui an. Ulterior, în 16 noiembrie, Avocatul Poporului a transmis Primăriei Brașov o recomandare prin care solicită administrației locale să ia măsuri „în conformitate cu prevederile legale și ale Regulamentului de intervenție pentru creșterea calității arhitectural-ambientale a clădirilor din zonele de acțiune prioritară în municipiul Brașov, aprobat prin Hotărârea de Consiliu Local nr. 367 din 2021”.

În textul recomandării se mai arată că primarul municipiului Brașov va informa în termen de 45 de zile Avocatul Poporului referitor la măsurile dispuse. 

 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.