„Capitala verde a României”, amendată de Garda de Mediu pentru o problemă elementară

Chiar dacă se promovează ca un oraș care se dorește a fi capitala verde a României, Brașovul are restanțe la capitole elementare ce țin de protecția mediului: colectarea selectivă. De altfel, în ultimii doi ani s-au făcut pași timizi în rezolvarea acestei probleme, iar progresele lente sau, mai exact, lipsa lor,  s-a lăsat cu amenzi. 

Astfel, recent, Garda de Mediu a amendat Primăria Brașov cu suma de 15.00o de lei, pentru neîndeplinirea țintelor privind colectarea selectivă. Totuși, conform explicațiilor șefului Gărzii de Mediu Brașov, Mircea Paraschiv, Primaria Brașov nu a fost singura amendată din județul Brașov. 

„A fost un control tematic privind reciclarea. Primăriile care nu au atins țintele de colectare selectivă au fost amendate”, a explicat Paraschiv. 

De altfel, când i s-a cerut o explicație în ședința de plen a Consiliului Local din 29 decembrie, primarul Brașovului, Allen Coliban, a declarat a insistat asupra faptului că orașul nostru nu a fost singurul amendat. „Întreaga Românie are o problemă cu reciclarea, iar toate primăriile primesc amenzi”, a spus edilul. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.