FOTO VIDEO Accident în Postăvarul! Elicopterul SMURD Braşov a intervenit pentru preluarea victimei

O persoană s-a accidentat grav azi, pe vârful Postăvarul, suferind un traumatism cranio-cerebral, a anunţat Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Braşov. Pentru preluarea şi transportul victimei – o fată în vârstă de 17 ani, a fost nevoie de intervenţia elicopterului SMURD, aceasta fiind prima de acest gen pentru aparatul de zbor adus recent la Braşov. 

Accidentul s-a produs pe fondul echipamentului inadecvat pe care fata de 17 ani îl purta. Ea a alunecat şi a dat cu capul de o piatră, pierzându-şi starea de conștientă. Imediat după ce au fost alertaţi, o echipă de prim răspuns a Serviciului Public Local Salvamont Brașov a intervenit la faţa locului, găsind victima în stare de șoc, dar conștientă. Fata a fost au evaluată medical, imobilizată pe targă şi transportată cu ATV-ul până la stația superioară a telegondolei Express și mai apoi, cu aceasta, către stațiune. 

 

„La fața locului (în Poiana Braşov) s-a deplasat elicopterul SMURD Brașov. Din cauza condițiilor meteo, elicopterul a fost nevoit sa aterizeze lângă lac, s-a luat legatura cu Salvamont pentru a coborî victima la zona de preluare”, a anunţat ISU Braşov, prin purtătorul de cuvânt mr. Ciprian Sfreja.

Elicopterul SMURD staţionat la stadionul din Poiana Braşov a preluat victima şi a transportat-o la spital pentru investigaţii suplimentare. Aceasta este prima intervenţie a elicopterului SMURD de la operaţionalizarea bazei de la Braşov. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.