Echipajele Salvamont au primit dreptul să folosească girofarele în timpul misiunilor de salvare. Legea a fost transmisă la promulgare

Camera Deputaților a adoptat în 7 decembrie, cu unanimitate de voturi, legea care le permite echipajelor Salvamont să folosească girofarele în timpul misiunilor de salvare. Camera Deputaților este for decizional în cazul acestui act normativ, astfel că a fost transmisă spre promulgare președintelui României. 
Miercuri, după ce actul normativ a trecut de Camera Deputaților, deputatul brașovean Cristina Vecerdi, a menționat că „prin această lege, am reușit includerea autovehiculelor aparținând serviciilor publice Salvamont și Salvaspeo în categoria celor autorizate să utilizeze semnale speciale de avertizare luminoase. Mai multe intervenții la timp, mai multe vieți salvate”. 
Pe de altă parte, șeful Serviciului Public Județean Salvamont Brașov, Sebastian Marinescu, a declarat că, pentru ca actul normativ să își producă efectele, va fi nevoie de norme metodologice și de clarificări suplimentare. De asemenea, cel mai probabil, șoferii de pe mașinile de intervenție vor urma și cursuri de conducere defensivă, pentru a se evita producerea unor accidente în care să fie implicați salvatorii montani aflați în misiune. 
Inițiativa legislativă a fost depusă la Parlament încă din anul 2014, însă aleșii nu s-au grăbit să o voteze, deși salvatorii montani au solicitat de nenumărate ori acest lucru. 
 
 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.