După patru luni de așteptare, elevii din municipiul Brașov primesc „Cornul și laptele”

Preșcolari și elevii de gimnaziu din unitățile de învățământ din municipiul Brașov primesc, în sfârșit, începând cu data de 12 ianuarie, produsele de panificație, lactatele și merele, de care ar fi trebuit să beneficieze din prima zi a anului școlar 2023. Distribuirea va începe după ce Primăria Brașov a semnat abia zilele trecute contractele cu furnizorii stabiliți în urma unei licitații lansate la începutul lunii septembrie a anului trecut. 

Conform anunțului Primăriei Brașov, în zilele de luni, preșcolarii și elevii vor primi corn și iaurt. În zilele de marți și miercuri, vor primi corn și lapte, iar în zilele de joi și vineri vor primi mere și biscuiți. 

Care sunt furnizorii care au semnat contracte cu Primăria Brașov: 

  • Produse de panificație (corn, biscuiți): Asocierea dintre SC LIDO GIRBEA SRL – lider asociere, împreuna cu SC AGROSEMCU SRL, SC PAN ABACS SRL, SC VOIPAN SIL SRL. Valoarea contractului este de 1.401.813 lei fără TVA; 
  • Produse lactate (lapte UHT, iaurt): BIO CARPATHIA COOPERATIVĂ AGRICOLĂ. Valoarea contractului este de  1.317.704,22 lei fără TVA; 
  • Mere: SC PAN ABACS SRL. Valoarea contractului este de 598.106,88 lei fără TVA. 

În mod normal, preșcolarii și elevii de gimnaziu ar fi trebuit să primească produsele acordate prin Programul pentru școli al României (cunoscut sub denumirea „Cornul și laptele”) începând cu data de 5 septembrie 2022. În realitate, beneficiarii au așteptat mai bine de patru luni pentru a primi la școală lactate, mere și produse de panificație. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.