Două spitale brașovene, finanțate prin PNRR. Unitățile sanitare trebuie să fie gata până la jumătatea anului 2026

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, a anunțat miercuri, într-o conferință de presă, lista celor 27 de unități spitalicești pentru realizarea cărora țara noastră va primi bani prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă – PNRR. „Această listă va rămâne în transparenţă decizională, împreună cu proiectul hotărârii de Guvern, timp două săptămâni, după care Guvernul României va aproba această listă, prin hotărâre, iar semnarea contractelor de finanţare va urma imediat la sfârşitul lunii ianuarie, începutul lunii februarie. Angajamentul României referitor la proiectul de investiţii precizează sfârşitul lunii iunie a anului 2026 pentru finalizarea proiectelor, care înseamnă proiectare, execuţie şi dotarea a acestor unităţi spitaliceşti”, a explicat Rafila. 

Din județul Brașov, pe lista celor 27 de proiecte se regăsesc două unități sanitare: 

  • Spitalul Clinic de Pneumoftiologie și Boli Infecțioase (pe locul al 7-lea din 27), care are o valoare totală estimată de  99.318.496 euro, din care asistența nerambursabilă este de 94.352.571 euro (95% din valoarea eligibilă). Noul spital va fi construit în Bartolomeu, în zona CATTIA, lângă viitorul spital regional. Unitatea va avea o capacitate de 257 de paturi de spitalizare continuă și alte 22 de spitalizare de zi. De asemenea, vor fi amenajate și alte spații cu destinație medicală. 
  • Construirea unui pavilion politraumă la Spitalul Militar de Urgență Regina Maria (pe locul 25 din 27 ), cu o   valoare totală estimată de 23.040.919 euro, din care asistența nerambursabile este de 21.888.873 euro (95% din valoarea eligibilă).  Noul pavilion va avea un regim de înălțime Demisol – Parter și 4 etaje. Proiectul mai prevede realizarea drumului de acces și a rețelelor de utilități.   

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.