Poiana Brașov: Număr record de accidente pe pârtii, într-o singură zi. Cum schiezi în siguranță?

Salvatorii montani de la Salvamont Poiana Braşov anunţă că sâmbătă pe pârtiile din staţiune s-a înregistrat cel mai mare număr de accidente produse într-o singură zi, în ultimii ani.

Peste 20 de persoane au avut nevoie de intervenţia Salvamont, iar zece dintre acestea au fost preluate de ambulanţe în urma leziunilor suferite.

„Cel mai mare număr de accidente înregistrat, într-o singură zi, din ultimii ani. Astăzi, 11.02.2023, Serviciul Public Local Salvamont Braşov a fost solicitat să intervină în 23 de cazuri, în care au fost implicate 24 de persoane care s-au accidentat sau au rămas blocate în partea superioară. Dintre acestea, 10 au fost predate echipajelor Serviciului de Ambulanţă Judeţean sau SMURD, în vederea transportului către unităţile spitaliceşti, pentru examene medicale suplimentare”, a anunțat sâmbătă seară Salvamont Poiana Braşov.

Salvatorii consideră că situaţia este una neobișnuită: numărul mare de accidente a fost înregistrat într-o zi în care pârtiile au fost în stare excelentă, iar vizibilitatea pe domeniul schiabil a fost de asemenea bună.

Cum schiezi în siguranță în Poiana Brașov

Reprezentanţii Salvamont le reamintesc celor care practică schi sau snowboard „să meargă cu viteză rezonabilă şi să o adapteze permanent condiţiilor de trafic, indiferent de cât de bună este pârtia”.

Salvatorii montani atrag atenţia că, deşi în ultima vreme a nins, pârtiile sunt în continuare acoperite, preponderent, cu zăpadă artificială. Acest lucru face ca, pe de o parte, schiorii să prindă viteze viteze mari pe pârtii, dar pe de altă parte, canturile să se tocească mai repede, făcând schiurile greu de controlat.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.