Aeronava de calibrare, din nou pe cerul Brașovului. Sunt verificate procedurile de zbor de la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav

Specialiştii AACR verifică din zbor acoperirea cu semnal, procedurile de zbor satelitare şi convenţionale pentru Aeroportul Braşov, cu controlorii de trafic de la Arad. 
Aeronava Beechcraft Super King Air, înmatriculată YR-CAA şi aparţinând Autorităţii Aeronautice Civile Române are în grafic 30 de ore de zbor și va verifica acoperirea cu semnal VHF, în zona de control CTR a Aeroportului Braşov. Specialiştii AACR verifică din punct de vedere calitativ şi al acoperirii semnalului, comunicaţiile aeronavei cu solul, iar aceste verificări se realizează între echipajul aeronavei şi controlorii de trafic ai Centrului de Dirijare a Zborurilor DSNAR Arad.
 
 
În următoarele zile, ei vor trece la verificarea procedurilor de zbor satelitare şi convenţionale pentru Aeroportul Braşov.
Avem proceduri de zbor care înglobează informaţii despre tot ceea ce înseamnă obstacole, fie ele naturale, reprezentate de zona muntoasă, fie artificiale, aşa cum sunt clădirile sau stâlpii de înaltă tensiune.
Procedurile trebuie verificate şi validate, astfel încât fiecare operator aerian care doreşte să utilizeze Aeroportul Braşov să le poată introduce în bordul aeronavei şi astfel să poată fi ghidat pe întregul parcurs al operaţiunilor de aterizare-decolare. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.