Consiliul Local Brașov a aprobat dublarea bonificației la plata impozitelor locale. Care a fost reacția primarului

Consiliul Local Brașov a aprobat în ședința de plen din 26 aprilie dublarea de la 5% la 10 % a bonificației pentru contribuabilii care achită integral impozitele locale pe terenuri și clădiri până la data de 31 martie. Măsura va intra în vigoare din anul 2024. 

Majorarea bonificației a fost propusă de PNL, care a argumentat că aceasta va veni în sprijinul cetățenilor, în special a celor cu venituri mici, dar și a mediului de afaceri. 

De cealaltă parte, primarul Brașovului, Allen Coliban, a spus că majorarea acestei bonificații ar fi utilă dacă ar duce la o creștere a gradului de încasare și a ridicat problema impactului bugetar, în condițiile în care se anunță un an dificil. 

În ceea ce impactul bugetar și impactul bonificației acordate până acum, în timpul ședinței de plen,  directorul Direcției Fiscale Brașov, Marian Voinescu, a declarat că „anul acesta noi am acordat bonificații de 6,7 milioane de lei (bonificația a fost de 5%).  Dacă acordăm 10%, bonificația ar fi de aproximativ 13 milioane de lei. Având în vedere că în 2024 impozitele vor crește cu 13,8%, probabil că bonificația va fi și mai mare. În ceea ce privește colectarea, noi am încasat de la persoane fizice până la data de 31 martie aproape 80% din suma calculată. Eu cred că acea bonificație și-a produs efectul. Acum, consiliul local poate decide acordarea unei bonificații cuprinsă între 0% și 10%”.

La rândul său, primarul a spus că nu crede că prin majorarea bonificației nu vede cum va fi posibil că crească gradul de colectare după dublarea bonificației, având în vedere că, deja, în prezent este de 80% (de la persoanele fizice). 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.