Primăria Bod, bănuită că a încercat să ascundă gunoiul sub pământ. Poliția a intrat pe fir

Primăria Bod este anchetată pentru modul în care a gestionat  problema gunoaielor înainte de Paște. Mai exact, după ce ASUM Brașov a publicat pe rețelele de socializare o filmare cu un utilaj care „așeza” deșeuri în spatele Fabricii de Zahăr, Poliția și Garda de Mediu au mers în control. 

Ce reclamă ASUM

Reprezentanții ONG-ului susțin că utilajul Primăriei Bod îngropa deșeurile, faptă care constituie infracțiune. Utilajul filmat aparținea Primăriei, fiind condus de un salariat al instituției. Utilajul a fost filmat în spatele Fabricii de Zahăr Bod. 

Care este varianta Primăriei Bod

Viceprimarul comunei, Cheorghe Bodeanu, a declarat că deșeurile care apar în filmare au fost luate în 15 aprilie, de lângă biserică.

„Erau la 10 metri de biserică și arătau oribil. Nu aveam unde să ducem gunoaiele, așa că am decis ca, până după Paște, să le depozităm temporar în alt loc.  Nu s-a pus problema îngropării deșeurilor, iar zona în care au fost depozitate temporar gunoaiele a fost ecologizată”, a declarat viceprimarul.

El a menționat că deșeurile au fost predate operatorului de salubritate. De altfel, potrivit explicațiilor viceprimarului, în 15 aprilie, toate containerele operatorului erau pline și nu mai era loc și pentru gunoaiele de la biserică.

„Ne-am asumat eroarea de operare și am ecologizat zona. Acum rămâne să vedem cum vom fi judecați”, a spus viceprimarul. 

 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.