Acţiune de plantare pe Dealul Melcilor. Elevii de la 8 şcoli din Braşov şi zona metropolitană vor participa

Dealul Melcilor va fi „populat” cu puieţi noi de arbori. Acţiunea de plantare, iniţiată de Inspectoratul Şcolar Judeţean Braşov (IŞJ) a fost programată inițial pentru data de 3 aprilie 2023 dar a fost amânată din cauza condițiilor meteorologice nefavorabile. Această campanie se va desfășura astăzi, 20 aprilie 2023, începând cu ora 12:30, pe Dealul Melcilor. 

Activitatea se desfăşoară în baza parteneriatului încheiat între Regia Publică Locală a Pădurilor Kronstadt R.A., Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale și Inspectoratul Școlar Brașov.

La acţiune vor participa elevi din unități școlare cu tradiție în implementarea proiectelor finanțate din fonduri europene:

  • Școala Gimnazială Hălchiu;
  • Școala Gimnazială Cristian;
  • Școala Gimnazială Vulcan;
  • Școala Gimnazială Nr. 9 „Nicolae Orghidan” Brașov;
  • Școala Gimnazială Nr. 11 „Ștefan Octavian Iosif” Brașov;
  • Colegiul Tehnic Energetic „Remus Răduleț”;
  • Brașov, Colegiul pentru Agricultură și Industrie Alimentară „Țara Bârsei” Prejmer;
  • Liceul Tehnologic Silvic „Dr. Nicolae Rucăreanu” Brașov.

Instituțiile partenere sprijină prin această acțiune strategia de intervenție directă adresată protejării mediului și combaterii schimbărilor climatice, susținută și de programele educaționale ale Uniunii Europene.

O inişiativă similară de plantare pe Dealul Melcilor a avut loc anul trecut, în prezenţa ministrului Mediului, Tanczos Barna, şi a secretarului de stat braşovean, Sorin Banciu. Atunci s-au utilizat puieţi de pin negru. 

Pădurea Dealul Melcilor are o suprafață de 2,1 ha și face parte din Rezervația Naturală Muntele Tâmpa. 

1 Comentariu

  1. Este minunat sa vedem institiutii si oameni gata sa se implice si sa ia masuri impotriva schimbarilor climatice, iar Dealul Melcilor ar putea fi un mic paradis in urma acestei actiuni de astazi! Felicitari pentru initiativa! 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.