Doliu în sportul brașovean. Președintele CSU Brașov nu mai este printre noi

Fostul mare baschetbalist brașovean, Gabriel Calancea, a decedat la doar 56 de ani, a anunțat joi dimineața Federația Română de Baschet. Gabriel Calancea, președinte al CSU Brașov și-a trăit ultimele clipe acolo unde se născuse: la malul marii.

„Un accident stupid a curmat viața celui care venise cu familia lui pentru a se bucura de spectacolul baschetbalistic oferit de micuții participanți la Competiția Naționala de Mini Baschet U12”, a anunțat federația.

Frate al selecționerului echipei naționale feminine, Dan Calancea, Gabriel și-a dedicat viața baschetului, din copilărie și pana la finalul vieții. Șlefuit de antrenorul Martisor Hondrila, a fost convocat la loturile naționale de juniori. În 1985, împreuna cu fratele lui, s-au mutat la Brașov, urmând cursurile Facultății de Electrotehnică. Aici, cei doi au devenit printre cei mai importanți jucători ai prim-divizionarei CSU, echipa la care au jucat până la finalul carierei.
După retragerea din activitatea de jucător, Gabriel Calancea a ramas aproape de baschet, devenind președintele CSU Brașov. Anul acesta împlinea 38 de ani de activitate neîntrerupta (ca jucător și conducător) în cadrul clubului alb-albastru.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.