Incendiu la Spitalul „Nicolae Robănescu” din București. Care este starea copiilor internați

Foto: Captură Digi24

Un incendiu a izbucnit în noaptea de la marți spre miercuri la un spital de urgență pentru copii din București.

În urma incendiului de seara trecută de la Spitalului „Robănescu” din București, unde a luat foc un transformator electric, copiii internați și părinții acestora au fost evacuați și mutați la Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Marie Curie”.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat în urmă cu puțin timp că starea copiilor este bună  și că urmează să fie relocați în momentul în care Spitalului „Nicolae Robănescu” va fi racordat la energie în totalitate, în acest moment, Ambulatoriul nedispunând de curent electric.

Un transformator nou a provocat incendiul

Rafila a ținut să precizeze faptul că spitalul era în legalitate în ceea ce priveşte utilizarea transformatorului electric de la care a pornit incendiul, un transformator despre care a spus că este unul „relativ nou”.

El (transformatorul electric) a fost achiziţionat şi instalat şi era în perioada de garanţie de către o firmă agreată de distribuitor”, a afirmat ministrul în cauză.

Informațiile oferite de ministrul Rafila au fost confirmate și de ceea ce a declarat premierul Marcel Ciolacu: „Transformatorul era în garanție, era nou„.

Există pagube materiale

În ceea ce privește pagubele materiale, premierul a declarat că există doar „pagube relativ mici la faţada clădirii”, după ce în cursul nopții cei de la ISU Bucureşti-Ilfov au afirmat că au fost deteriorate „două autoturisme, transformatorul şi izolaţia de pe faţada clădirii”. Conform lui Ciolacu un singur salon a avut de suferit „cât de cât”.

Un nou incendiu, după ce luna trecută la Spitalul de Psihiatrie de la Voila a fost evacuat un pavilion după ce din salteaua unui paturi a început să iasă fum

Norocul copiilor internați la Spitalului „Robănescu”, afectați de această situație, a fost că Spitalul pentru Copii Marie Curie este situat în imediata apropiere a unităţii unde s-a produs incendiul, iar copiii și părinții au fost preluați și repartizați în saloane, în cel mai scurt timp, fiind suplimentat personalul de la Unitatea de Primiri Urgenţe. Modul în care s-a acționat în cazut de față dă dovadă de profesionalism din partea personalului medical și auxiliar.

Am luat cele mai bune decizii. Nu s-a creat panică, e un respect pe care îl au aparținătorii pentru medici. Nu se poate aduce acum un alt transformator, va intra în funcțiune un generator. Copiii vor putea veni la tratament, vom găsi la Ministerul Sănătății o echipă care să remedieze ferestrele. Un singur salon a fost afectat. Să lăsăm să vedem ancheta.” a mai adăugat Marcel Ciolacu.

Foto: Captură Digi24

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.