Microsoft, investigată de Comisia Europeană pentru posibile practici anticoncurenţiale

Autoritățile de reglementare din Uniunea Europeană au deschis, joi, o investigație antitrust care privește gigantul american Microsoft.

Potrivit startupcafe.ro, investigația deschisă de Comisia Europeană urmăreşte să stabilească dacă Microsoft a încălcat normele UE privind concurența prin asocierea aplicației Teams cu alte programe Office.  

Investigația antitrust în care este implicată Microsoft este prima de acest tip deschisă de UE împotriva companiei în peste un deceniu, mai arată sursa citată.

Ancheta vine după ce în 2020, Slack Technologies, un startup IT american, a depus o plângere la UE împotriva Microsoft, acuzând compania de practici anticoncurențiale. Startup-ul susține că Microsoft a abuzat de poziția sa dominantă în piață pentru a elimina concurența, încălcând, astfel, legislația UE din domeniu.

„Microsoft și-a asociat ilegal produsul Teams de suita sa Office, dominantă pe piață, forțând instalarea acestuia, blocând eliminarea sa și ascunzând adevăratul cost pentru clienții întreprinderilor”, acuza Slack Technologies. 

„Instrumentele de comunicare și colaborare de la distanță precum Teams au devenit indispensabile pentru multe companii din Europa. Astfel, trebuie să ne asigurăm că piețele pentru aceste produse rămân competitive și că întreprinderile sunt libere să aleagă produsele care răspund cel mai bine nevoilor lor”, a declarat Margrethe Vestager, comisar european pentru concurență, motivând deschiderea investigației, potrivit AP.

În replică, Microsoft spune că își ia „foarte în serios” responsabilitățile și că respectă „munca pe care o face Comisia Europeană în acest caz”.

Citeşte articolul complet AICI.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.