Şi Codlea va avea staţii de reîncărcare pentru vehiculele electrice, cu finanţare de la Fondul de Mediu

Sursa foto: Facebook/ Cîmpeanu Mihai

În această săptămână a fost aprobată cererea de finanțare pentru construirea a două stații de reîncărcare pentru vehicule electrice, cu multiple puncte de încărcare rapidă, în Municipiului Codlea. Cele două stații vor fi amplasate în locații strategice ale orașului: una în Centrul Civic și cealaltă în Centrul Istoric al localității noastre.

Administrația Fondului de Mediu a aprobat cu cererea de finanțare nerambursabilă, în valoare de 558.704,54 de lei. Finanțarea a fost obținută prin intermediul „Programului privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră în transporturi, prin promovarea infrastructurii pentru vehiculele de transport rutier nepoluant din punct de vedere energetic: stații de reîncărcare pentru vehicule electrice în localități”.

Alocarea financiară acoperă mai multe componente cheie ale proiectului, inclusiv proiectarea, studiul de fezabilitate, verificarea tehnică, realizarea proiectului tehnic, consultanță specifică, achiziționarea stațiilor de reîncărcare a vehiculelor electrice, lucrările de construcții și montaj asociate, precum și instalarea infrastructurii electrice de la punctul de delimitare, precum și alte aspecte precum informare, brevete și licențe.

Proiectul de la Codlea este al doilea din judeţ aprobat de Administraţia Fondului de Mediu, după proiectul de la Victoria, unde se vor construi şase staţii similare.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.