Autobuzele de pe linia 5 vor circula pe benzi colorate. Primăria Brașov a scos la licitație lucrările la primele trei benzi dedicate transportului în comun

Primăria Brașov a lansat licitația pentru amenajarea a trei trasee cu benzi dedicate pentru mijloacele de transport în comun, acestea urmând a fi amenajate pe traseul linei 5, între terminalul Poienelor și cel de la Stadionul Municipal, precum și pe b-dul Victoriei, care va asigura legătura cu gara.  Lungimea traseului benzilor dedicate, cumulată pentru cele 3 trasee, este de aproximativ 12,68 km.

Amenajarea benzilor dedicate se va realiza pe carosabilul existent, prin frezarea pe o lățime de 3-4 metri și o adâncime de 4-6 cm a asfaltului existent și așternerea pe o suprafață de 49.475 mp  metri pătrați a unui covor asfaltic nou, colorat, pentru a fi ușor de identificat de participanții la trafic. Marcajele rutiere se vor reface cu vopsea reflectorizantă.

Tot prin acest proiect se vor reabilita trotuarele adiacente traseului benzilor, în zonele afectate de fisuri, tasări, văluriri.

Culoarele pentru mijloacele de transport în comun vor fi realizate din asfalt colorat,  iar separarea benzilor dedicate se va face, în funcție de posibilitățile din fiecare zonă de pe traseu, prin benzi rezonatoare, profile de cauciuc sau stâlpișori. 

Valoarea estimată a contractului este de 14.444.026 lei, iar lucrările trebuie finalizate în cel mult 8 luni.   

Pentru acest proiect, municipalitatea brașoveană a obținut o finanțare europeană încă din anul 2019, iar de atunci au fost realizate studii și alte documentații.

Care sunt cele trei trasee cu benzi dedicate transportului în comun:

1. Sensul Astra – Bartolomeu: terminal transport public Poienelor – Calea București – Str. Toamnei – B-dul M. Kogălniceanu – Str. Iuliu Maniu – Str. N. Iorga – Str. Lungă – Calea Făgărașului – terminalul de transport public Bartolomeu (Stadion Municipal);

2. Sensul Bartolomeu – Astra: Calea Făgărașului – Str. Lungă – Bd. Eroilor – Bd. 15 Noiembrie – Calea Bucureşti – terminal transport public Poienelor;

3. B-dul Victoriei, pe ambele sensuri, între B-dul M. Kogălniceanu – terminalul de transport urban Gară.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.