Din ruină în modernitate: Un complex modern înlocuiește ruinele vechiului stadion din Predeal

Edilii din Predealul au anunțat semnarea contractului cu firma ce va moderniza stadionul din oraș, acesta urmând a deveni un complex sportiv modern, ce va găzdui facilități de top menite să stimuleze activitățile sportive locale.

Planurile includ un teren de fotbal echipat cu iluminare nocturnă și tribune pentru suporteri, alături de un teren multifuncțional destinat practicării handbalului, baschetului, voleiului și tenisului.

Pentru a completa această inițiativă, va fi ridicată o clădire destinată vestiarelor și va fi amenajată o parcare pentru autovehicule.

Baza sportivă, sprijin pentru sportul local și posibil centrul de pregătire pentru echipe de fotbal din toată țara

După ani de zile de speranță, la Predeal vom avea din nou o bază sportivă modernă, la cele mai înalte standarde. Am primit cu bucurie aprobarea proiectului de către CNI, cea care se va ocupa de tot ce înseamnă construirea acestor terenuri. Predealul merita să fie pus pe harta sportului din România, mai ales că ne aflăm într-o zonă montană, liniștită, unde vom putea primi în pregătire inclusiv echipe din prima ligă”, declara la începutul anului Marius Mateescu, viceprimarul Predealului

Această investiție în infrastructura sportivă are potențialul de a revigora scena sportivă locală și, de asemenea, de a furniza o nouă locație de pregătire montană pentru toate echipele de fotbal din diversele ligi din România”, au precizat reprezentanții Primăriei Predeal.

62 de baze sportive adăugate pe lista de investiții MLPDA. 5 localități din județul Brașov vizate pentru investiții

În anul 2020, Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației a făcut cunoscută hotărârea de a adăuga 62 de complexuri sportive pe lista principală a proiectelor de investiții din cadrul Subprogramului „Complexuri sportive”. Acest demers, gestionat de MLPDA prin intermediul Companiei Naționale de Investiții, reprezintă un pas semnificativ în direcția dezvoltării infrastructurii sportive. La acel moment, lista conținea și 5 localități din județul Brașov: Codlea, Feldioara, Lisa, Măieruș și Predeal.

O investiție de peste 2 milioane de euro și când vom putea vedea finalizat proiectul

Predealul nu se regăsește cu o echipă în primele trei ligi ale fotbalului românesc, ceea ce a dus la o degradare progresivă a arenei. Lipsa fondurilor și a interesului au contribuit la transformarea acesteia într-o ruină.

Potrivit informațiilor furnizate de GSP, Compania Națională de Investiții (CNI) a alocat o sumă de peste două milioane de euro pentru realizarea acestui proiect. Lucrările planificate sunt estimate să fie finalizate într-un interval variabil de timp, situat între 8 și 12 luni. Acest termen de finalizare va furniza o înțelegere mai clară asupra progresului proiectului și va contura așteptările cu privire la momentul când baza sportivă va fi gata să fie pusă în funcțiune.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.