Spitalul din Rupea a pierdut aproape jumătate de milion de lei. Minusul a fost descoperit de Curtea de Conturi a României

Curtea de Conturi a prezentat rezumatul raportului făcut la Primăria Rupea și instituțiile din subordine, prin care a fost verificată activitatea de anul trecut. Probleme mari au fost descoperite la Spitalul Orășenesc din Rupea, care, în perioada 1 – 16 august 2022 nu a încasat bani de la Casa de Asigurări de Sănătate și de la alte instituții din cauza suspendării contractelor cu acestea.


Această suspendare, au constatat reprezentanții Curții de Conturi, a fost cauzată de faptul că managementul unității sanitare nu a efectuat, în termenul legal, demersurile pentru acreditare a unității sanitare, corespunzătoare ciclului II.

„Nu s-au îndeplinit cumulativ condițiile în vederea constituirii comisiei de evaluare ca urmare faptului că nu s-a achitat taxa de acreditare în cuantumul și în termenul stabilit de cerințele de acreditare și nu s-au încărcat toate documentele solicitate,în aplicația CaPeSaRo,fapt pentru care prin Ordinul Președintelui ANMCS nr. 119/01.08.2022 s-a decis excluderea entității din ciclul de acreditare, procesul fiind reluat în data de 16.08.2022”, se arată în raportul Curții.

Care au fost consecințele

„Managementul defectuos al conducerii entității a condus la diminuarea veniturilor proprii, pe luna august, cu suma totală de 487.347 lei, prin suportarea influențelor financiare determinate de creșterile salariale pe luna august (293.740 lei) și a cheltuielilor cu serviciile medicale prestate de spital (242.567 lei) pentru perioada 01.08.2022-16.08.2022. Deși, ca valoare, eroarea se situează sub pragul de semnificație, aspectul a fost considerat semnificativ calitativ motivat de lipsa de preocupare a managementului spitalului în atragerea de surse de venit pentru creșterea calitativă a activității unității sanitare”, se mai arată în raportul Curții de Conturi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.