Pericol pe șosele: Camioanele supraîncărcate cu lemn reprezintă adevărate pericole. Cerințele de siguranță, o urgență după ce un buștean a străpuns parbrizul unei mașini în zona localității Teliu

Pasagerii unui autoturism au fost la un milimetru de moarte luni, după ce un buștean a căzut de pe remorca unul camion aflat în fața lor și s-a înfipt în parbrizul mașinii mici.  Practic, lemnul a trecut pe lângă tâmplele celor care ocupau locurile din față. Nu au fost răniți, însă șoferul autoturismului a suferit un atac de panică, fiind transportat la spital.  Acest incident subliniază, din nou, necesitatea unor măsuri de siguranță îmbunătățite pentru vehiculele care transportă lemn pe drumurile publice.

Accidentul  s-a produs pe DN 10 în zona localității Teliu, implicând un autotren încărcat cu lemn. Camionul cu remorcă a lovit poarta de gabarit a unui pod de cale ferată,  iar unul dintre bușteni s-a desprins din încărcătură, trecând parbrizul unui autoturism aflat în spate.  

Iniţial persoanele implicate au declarat că nu au suferit vătămări corporale, fapt pentru care evenimentul a fost soluţionat ca accident rutier soldat doar cu pagube materiale. Ulterior, însă conducătorul autoturismului a solicitat să fie transportat la o unitate spitalicească pentru a fi evaluat medical„, sunt datele transmise de Poliţia Judeţeană Braşov.

Transportul, sub lupa legii: Condiții de legalitate neîndeplinite

În urma investigațiilor desfășurate de către forțele de poliție în legătură cu incidentul, s-au identificat mai multe încălcări ale legii, ceea ce a condus la aplicarea unor sancțiuni contravenționale. În consecință, șoferul camionului a fost sancționat cu amenzi în cuantum total de 13.870 lei.

Echipa de polițiști care a fost trimisă la locul incidentului a solicitat intervenția unui pădurar pentru a verifica situația. După măsurătorile preliminare efectuate de către acesta, s-a constatat că autotrenul transporta o cantitate de lemn mai mare decât cea specificată în documentele de însoțire a mărfii. În lumina acestor constatări, atât autovehiculul cât și remorca au fost conduse într-o zonă special desemnată pentru a efectua o măsurare corectă a cantității de lemn și pentru a implementa măsurile legale corespunzătoare.

În urma măsurătorilor corespunzătoare efectuate de către reprezentanţii Ocolului Silvic Teliu asupra mărfii transportate, s-a constatat faptul că nu erau emise documente specifice de provenienţă şi transport pentru întreaga cantitate de lemn aflată în mijlocul de transport, existând cantitatea de 9,42 metri cubi în plus faţă de cea înregistrată în aplicaţia în aplicaţia Sumal 2.0”, au informat reprezentanții Poliţiei judeţene Braşov.

Conform declarațiilor oficiale, cantitatea excedentară de lemn a fost imediat confiscată de către autorități. Pentru a asigura o gestionare corespunzătoare și în conformitate cu reglementările, această cantitate de lemn a fost predată în custodia unui reprezentant al Ocolului Silvic Teliu.

Trei persoane au suferit traumatisme multiple pe DN 17

În anul 2020, pe Drumul Național 17 din județul Suceava, un incident nefericit a avut loc atunci când mai mulți bușteni din remorca unui autocamion s-au desprins într-o curbă și au căzut. Trei persoane au suferit traumatisme multiple.

Accidentul a avut loc pe porțiunea de drum dintre localitățile Frasin și Molid. Buștenii căzuți din autocamion au surprins în cădere o femeie de 50 de ani, un bărbat în vârstă de 52 de ani și un copil care se aflau pe marginea drumului din cauza defecțiunii mașinii lor. Incidentul a dus și la avarierea autoturismului lor.

La fața locului au fost mobilizate echipaje de urgență, inclusiv pompierii militari cu o autospecială dotată pentru operațiuni de descarcerare și o ambulanță SMURD, sprijinite de trei echipe ale Serviciului de Ambulanță Județean. Cele trei persoane afectate au rămas conștiente și cooperante, însă prezentau multiple răni. Pompierii au intervenit pentru îndepărtarea buștenilor, facilitând astfel accesul, în timp ce personalul medical a oferit primul ajutor și a asigurat stabilizarea acestora. În etapa următoare, victimele au fost transportate la Unitatea de Primire Urgențe a Spitalului Județean Suceava pentru investigații suplimentare și tratament specializat.

Camion încărcat cu bușteni se răstoarnă în Pașcani. Șoferul este cercetat pentru vătămare corporală

În luna martie a acestui an, în orașul Pașcani, Iași remorca unui camion încărcat cu bușteni se răstoarnă, iar lemnul se împrăștie periculos pe carosabil, rănind trei persoane.

Neadaptarea vitezei la condițiile de trafic a fost factorul principal al incidentului, șoferul camionul intrând în intersecție cu viteză mare.

Impactul a dus la spitalizarea a patru persoane, dintre care una a suferit un atac de panică ca urmare a incidentului traumatizant. În prezent, șoferul camionului este supus unei cercetări pentru vătămare corporală din culpă.

Aceste evenimente pun în evidență necesitatea unei abordări responsabile și profesioniste în gestionarea transportului de materiale grele și voluminoase pe drumurile publice. Respectarea riguroasă a normelor de siguranță în transportul de materiale voluminoase trebuie să fie o prioritate absolută pentru toți șoferii și operatorii de vehicule comerciale.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.