Semafoare inteligente, pentru un drum către Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Lucrările vor fi realizate pe DN 1

Direcția Regională de Drumuri și Poduri (DRDP) Brașov a pregătit un proiect de sistematizare a intersecția DN 1 – DJ 103C din Ghimbav, din care se poate ajunge la Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Pentru sistematizarea acestei intersecții a fost pregătit un proiect, iar documentația va fi transmisă spre aprobare conducerii Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (procedură necesară, având în vedere că DN 1 este drum european).

Conform proiectului realizat de specialiștii DRDP Brșaov în colaborare cu cei ai Primăriei Ghimbav, pentru fluidizarea traficului rutier în în zona intersecției respective este propusă amenajarea unor benzi de accelerare sau decelerare, dar și montarea unui sistem inteligent de semaforizare.

Reprezentanții DRDP Brașov nu au estimat, încă, o valoare a investiției și nici când ar putea începe lucrărilor.

Despre sistematizarea acestei intersecții se discută de mai mulți ani. La un moment dat a fost luată în calcul amenajarea unui sens giratoriu, însă planul a fost abandonat din cauza faptului că la mică distanță este deja un giratoriu (la ieșirea din Ghimbav spre Brașov).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.