FOTO. Record mondial la atletism, stabilit la Braşov Running Festival

Braşovul a fost, în acest weekend, scena unui record mondial, la Braşov Running Festival, după ce kenianca Agnes Ngetich a reuşit să termine cursa de 10 kilometri alergare pe şosea cu timpul de 29 minute si 24 de secunde. Fosta performanta era de 30 min 01 sec şi apartine tot unei sportive din Kenia – Agnes Tirop, care a stabilit performanţa în 2021, la Herzogenaurach (Germania).

În plus, Agnes Ngetich a mai bifat un timp istoric, după intermediarul de la 5 kilometri, şi acesta având cel mai rapid timp din istorie pe şosea.

„Mă simt plină de recunoştinţă, este o surpriză pentru mine să am un record mondial. Nu mă aşteptam, dar îi mulţumesc lui Dumnezeu. Vreau să îi multumesc managerului şi antrenorului meu pentru ajutor, de asemenea pentru echipa mea. Mulţumiri oraşului Braşov care a fost prietenos cu mine şi cu siguranţă voi reveni anul următor”, a declarat Agness Ngetich, la finalul cursei terminate cu un nou record mondial.

Celelalte locuri ale podiumului au fost completate de compatrioata lui Ngetich, Catherine Reline și de ugandeza Joy Cheptoyek, în timp ce prima româncă la finish a fost Stella Rutto, care a încheiat pe locul al șaptelea.

Stella Rutto a fost cea mai rapidă alergătoare din România cu timpul de 31.59.

Cursa de 10 kilometri la masculin a fost câştigată de favoritul Weldon Lagat, tot din Kenia, care şi-a doborât recordul personal, cu un timp de 27:05. Pe locurile doi și trei au încheiat alți doi kenieni, Amos Kurgat și Edward Zakayo Pingua.

Nicolae Soare (proaspăt campion național la 5 kilometri – titlu obținut aseară) a fost cel mai rapid atlet din România în această probă, încheind al 12-lea.

Campionii au fost recompensaţi cu câte 5.000 de dolari.

Cursa de o milă a fost câştigată la masculin de olandezul Robin van Riel, în 4 min 05 sec 5/10, iar la feminin de turcoaica Emine Hatun Mechaal, în 4 min 41 sec 7/10. La feminin, pe locul secund s-a clasat atleta română Cristina Daniela Bălan, în 4 min 43 sec.

Braşov Running Festival, aflat la prima ediţie, s-a desfăşurat în weekend, în cartierul Tractorul-Coresi.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.