FOTO. „Ștafeta veteranilor”, din nou la Brașov. Sâmbătă dimineața, veterani și vânători de munte au plecat spre Sfântu Gheorghe

Voluntarii INVICTUS au ajuns vineri la Brșaov, în cadrul evenimentului „Ștafeta veteranilor”, ediția a X-a. Evenimentul, organizat de INVICTUS România, în perioada 5-25 Octombrie 2023, se desfășoară în contextul manifestărilor dedicate Zilei Armatei României. Acesta presupune purtarea drapelului României pe trei direcți care pornesc din București – Ștafeta GALBENĂ, Călărași – Ștafeta ROȘIE și Pitești – Ștafeta ALBASTRĂ, urmând să ajungă pe data de 25 octombrie la Carei.

Vineri, 6 octombrie, la Brașov, Ștafeta GALBENĂ fost predată locotenent-colonelului Ciprian Roman, reprezentantul Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, în jurul orei 20.00.

Sâmbătă, 7 octombrie, la ora 07.00, ștafeta a plecat de la Brașov cu destinația Sfântul Gheorghe.

„Plecarea ștafetei și drapelului României din orașul de sub Tâmpa a fost onorată de prezența prefectului județului Brașov, domnul Mihai-Cătălin Văsii, care a însoțit grupul de alergători pe primii kilometri de alegare”, au precizat reprezentanții Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”.

Cei 35 de kilometri dintre cele 2 localități sunt parcurși în alergare de către reprezentanți ai Brigăzii 2 Vânători de Munte „Sarmizegetusa”, Școlii de Instruire pentru Operații Speciale „Burebista”, Inspectoratului de Jandarmi Județean Brașov și ai Asociației Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă și în Retragere „General Mihail Perju”, filiala Brașov.

În localitatea Sfântul Gheorghe ștafeta GALBENĂ va fi preluată de reprezentanții Brigăzii 61 Vânători de Munte „General Virgil Bădulescu”.

500 de voluntari implicați

„Ştafeta Veteranilor INVICTUS” – ediţia a X-a, un eveniment organizat la nivel naţional sub egida Ministerului Apărării Naţionale cu scopul de a promova memoria eroilor români prin intermediul sportului, va avea loc în perioada 5 – 25 octombrie.

În eveniment sunt implicați peste 500 de voluntari INVICTUS, purtători ai ştafetei, alergători şi ciclişti, militari şi civili, vor parcurge peste 3.300 de kilometri pe trei trasee – albastru, galben şi roşu – de la Bucureşti, Călăraşi şi Piteşti până la Carei.

Cel mai important moment al evenimentului va avea loc de Ziua Armatei, pe 25 octombrie, la Carei, punctul final al celor trei trasee. Aici, „Ştafeta Veteranilor INVICTUS” va încheia nobila sa misiune, prezentând simbolic onorul tuturor acelora care s-au jertfit pe câmpul de luptă pentru România şi poporul român.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.