Secţia modulară din curtea Spitalului Judeţean Braşov a fost redeschisă, pe fondul creşterii cazurilor de COVID

Spitalul Clinic Județean de Urgențe Brașov a fost redeschis modularul din curtea unității, pe fondul creşterii numărului de cazuri noi de COVID care necesită internarea. Măsura este una de siguranţă, mai mult, având în vedere că deocamdată cazurile, deşi s-au înmulţit, nu sunt foarte grave.

„Momentan avem doar cinci pacienți internați. Se prezintă pacienți care au și simptome COVID și fie rămân la noi în spital, fie sunt transferați către Spitalul de Boli Infecțioase sau alte spitale din zonă sau acasă, în funcție de gravitate, bineînțeles”, a declarat Emil Mailat, managerul Spitalului Clinij Judeţean de Urgenţă Braşov, citat de pentru Radio România Brașov.

Reprezentanţii autorităţilor sanitare recomandă, în această perioadă, ca populaţia să respecte regulile de igienă, ar în mediile aglomerate, dacăe ste nevoie, să poarte şi masca. Cazurile de COVID din această perioadă nu sunt unele severe, spun reprezentanţii Direcţiei de Sănătate Publică. Majoritatea nu necesită internare la Terapie Intensivă, însă recomandarea speciştilor este ca pacienţii să consulte medicul de familie, pentru a evita o agravare a simptomelor.

Secţia modulară din curtea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov a fost deschisă în septemrie 2020, pentru a trata cazurile de COVID. Secția are o capacitate de 28 de paturi, cu specific de Terapie intensivă, însă, inclusiv în perioada în care pandemia atingea vârful, au funcţionat doar 14.

1 Trackback / Pingback

  1. Spitalul Judeţean Braşov a redeschis secţia modulară datorită creşterii cazurilor de COVID-19. - Brașov Expres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.