1 octombrie, Ziua luptei împotriva cancerului de sân. Cum marchează Brașovul această dată

Literele de pe Tâmpa și clădirea Primăriei vor fi iluminate în culoarea roz, duminică, 1 octombrie, pentru a marca Ziua luptei împotriva cancerului de sân. Anunțul a fost făcut de Primăria Brașov, care a anunțat precizat că scopul acestei acțiuni este de a crește gradul de conştientizare cu privire la cancerul de sân şi de a sublinia importanţa informării asupra acestei maladii, dar și de a reaminti că, printr-un control medical făcut la timp, maladia poate fi descoperită şi învinsă.

Cancerul este a doua cauză de deces la nivel mondial, reprezentând aproape 10 milioane de decese în 2020. Cele mai frecvente cancere sunt cancerele de sân, plămân, colon și rect și prostată, se arată într-un comunicat postat pe site-ul Institutului Național de Sănătate Publică.

„Luna de conștientizare cu privire la cancerul de sân, celebrată în octombrie, în fiecare an,  aduce în atenție cancerul mamar, patologie care poate să apară la femeile de orice vârstă, chiar dacă nu au nici un factor se risc. Cel mai mare număr de cazuri se înregistrează în rândul femeilor cu vârsta cuprinsă între 50 şi 69 de ani. Conform statisticilor, aproximativ 11.43% dintre cazurile de cancer de sân din Europa, apar la femei cu vârsta sub 44 de ani;  54% apar la vârsta de 45-69 de ani, iar restul cazurilor la femeile peste această vârstă”, au explicat reprezentanții institutului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.