Cele mai bune sfaturi pentru a trece de la Texas Hold’em poker la Omaha

Texas Hold’em este cea mai întâlnită versiune a jocului de poker, iar Omaha reprezintă cea de-a doua cea mai populară variantă. Deși la bază este vorba despre același joc, între cele două există câteva diferențe semnificative.

Cea mai importantă diferență dintre Texas Hold’em și Omaha este că la aceasta din urmă jucătorul primește patru cărți în mână. La Texas Hold’em sunt doar două cărți proprii primite de jucători.

O altă diferență este că jucătorul este obligat la Omaha să folosească două cărți din cele patru pe care le primește pentru a forma cea mai bună combinație, alături de cărțile comune de pe masă. În schimb, la Texas Hold’em nu este obligat să le folosească pe amândouă.

Iar o altă diferență este dată de versiunea Omaha Hi/Lo, în care potul este împărțit în mod egal între cea mai bună mână High și cea mai bună mână Low, de aici venind și denumirea.

Dacă vrei să încerci Omaha, ar fi bine să știi că găsești diverse turnee și jocuri cash pe internet și mai puțin în sălile terestre. Desigur, oferta operatorilor online este mult mai complexă în materie de texas holdem poker, însă vei descoperi multe jocuri interesante și în varianta Omaha.

De la Texas Hold’em la Omaha

Având în vedere că numărul cărților din mână este mai mare, Omaha este un joc mult mai dificil de anticipat decât Texas Hold’em, mai ales atunci când la masă sunt mai mulți jucători. Asta face ca jocul Omaha să fie mai dinamic și pariurile să fie mai mari și mai frecvente.

Pentru a avea succes la Omaha, e bine să te bazezi pe combinațiile cu șanse mai mari de câștig. Să joci mai mult la siguranță și să nu consideri că tot ce ai învățat în Texas Hold’em se aplică și aici, pentru că nu este cazul. Există numeroase capcane de care te poți lovi. Specialiștii recomandă chiar să abordezi Omaha cu mentalitatea unui începător total, indiferent că joci Texas Hold’em de ani de zile.

Spre exemplu, dacă ai o pereche de Ași în No Limit Hold’em este diferit de aceeași pereche în Pot Limit Omaha. Dacă la No Limit Hold’em sunt poate cea mai bună mână după flop, în Pot Limit Omaha lucrurile nu stau tocmai așa. Din acest motiv, fiecare mână în Omaha ar trebui abordată cu mai mult scepticism și cu o rezervă, având în vedere că sunt împărțite de două ori mai multe cărți decât în Texas Hold’em.

Blufurile au șanse mici de reușită la Omaha

Chiar și blufurile trebuie privite cu mai mare atenție în Omaha. Specialiștii consideră că acesta este un tip de roller coaster poker. Un jucător de Omaha poate domina runda pre-flop, însă atunci când cărțile comune sunt dezvăluite trebuie să joace mai înțelept. Blufurile sunt mai rare și mai dificil de realizat, având în vedere că probabilitatea ca adversarul să aibă o mână puternică este destul de mare.

Pe de altă parte, în cazul în care simți că la masă sunt mulți jucători pasivi, ar trebui să începi să fii mai agresiv. Un indiciu ar fi dacă un jucător dă check sau call prea des, asta îți poate arăta că are o mână slabă.

O altă greșeală pe care ai putea să o faci este să crezi că dacă ai 4 cărți proprii ai mai multe șanse de câștig și ai putea fi tentat să joci fiecare mână. Cu timpul vei învăța diferența dintre mâinile de început bune și cele mai puțin bune. Să înveți selecția potrivită este crucială la Pot Limit Omaha. Nu uita că nu doar tu ești cel cu patru cărți în mână, ci și adversarii tăi.

Disciplina este la fel de importantă ca în jocul Texas Hold’em. Asta înseamnă că trebuie să îți respecți bankroll-ul. Da, e adevărat, sunt șanse să întâlnești mai mulți jucători care nu stăpânesc prea bine regulile la Omaha, dar asta nu înseamnă că nu trebuie să fii disciplinat. La fel, controlul emoțional este și el esențial indiferent de forma de poker pe care o joci, în timp ce distracția trebuie să primeze întotdeauna.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.