Drumul din Valea Doftanei, tot în etapa birocratică. Ce modificări au fost aduse proiectului inițial

Drumul județean „Valea Doftanei” (Săcele – Câmpina), care ar urma să preia o parte din traficul rutier de pe DN 1 (din Valea Prahovei) și de pe DN 1A este, în continuare, în etapa avizării și a pregătirii exproprierilor.

Astfel, luni, la Brașov, s-a desfășurat o nouă ședință de lucru, în care, pornind de la forma finală a culoarului de expropriere, reprezentanții consiliilor județene Brașov și Prahova au constata că suprafața necesară a fi scoasă din fondul forestier este mai mare decât cea prevăzută iniţial în studiul de fezabilitate. În aceste condiții, va fi nevoie de revizuirea avizelor de principiu emise de instituţiile implicate – ocoale silvice, Garda Forestieră, respectiv Agenţia pentru Protecţia Mediului.

„În aceste zile proiectantul va iniţia corespondenţa cu instituţiile abilitate, în vederea actualizării avizelor de mediu. Având în vedere că procedurile de expropriere sunt în sarcina noastră, trebuie să obţinem avizul de mediu pentru culoarul de expropriere final. În paralel cu obţinerea avizului final de la Garda Forestieră, trebuie să aprobăm două hotărâri de Consiliu Județean, una privind demararea procedurii de expropriere şi una referitoare la declararea de utilitate publică a suprafeţelor respective. De asemenea, trebuie realizată pichetarea traseului şi identificarea parcelelor de pădure afectate”, a anunțat administratorul public al județului, Daniel Gligoraș.

Promisiunea președintelui Consiliului Județean Brașov: vor fi și trotuare

Pe de altă parte, președintele Consiliului Județean Brașov, Șerban Todorică, a anunțat că a fost rezolvată și problema trotuarelor.

„Oficialii primăriilor Săcele şi Valea Doftanei susţin în totalitate eforturile de implementare a proiectului, idee exprimată şi în cursul discuţiilor de astăzi, când am analizat inclusiv problema construirii trotuarelor în interiorul localităţilor. Aceste lucrări vor fi realizate şi ele nu vor afecta în niciun fel parcursul acestui obiectiv investiţional”, a anunțat președintele Consiliului Județean Brașov.

Anunțul reprezentantului Consiliului Județean Brașov vine în contextul în care în cursul acestui an reprezentanții Primăriei Săcele au reproșat Companiei Naționale de Investiții (care implementează proiectul, cu finanțare de la bugetul de stat) că nu a prevăzut trotuare pe teritoriul municipiului Săcele.

Lucrările vor dura 42 de luni

Contractul pentru proiectarea și execuția lucrărilor de modernizare a drumului județean DJ 102I (Săcele – Câmpina), cu o lungime de 25 km, în județele Brașov și Prahova, a fost semnat în 1 martie 2023. Constructorul român Erbașu a câștigat contractul pentru modernizarea cu o ofertă de 312 milioane lei, reprezentând 75% din valoarea pe care o estima Ministerul Dezvoltării, 411 milioane lei fără TVA.

Conform proiectului, proiectarea are o durată de 6 luni, iar pentru execuție sunt prevăzute 42 de luni. Șoseaua va fi lărgită la 8 metri parte carosabilă, cu câte 3 metri lățimea pentru fiecare bandă de circulație.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.