Sindicaliștii de la RATBV amenință cu greva. Unul dintre directori îi acuză că vor să acopere unele nereguli

Dacă până acum la RATBV relația dintre sindicaliști și conducerea societății părea liniștită, acum lucrurile par a se tulbura, pentru că reprezentanții salariaților sunt pe punctul de a declanșa un conflict de muncă. Tensiunile dintre cele două tabere au devenit publice miercuri, în ședința Comisiei de Dialog Social organizată de Prefectura Brașov, când sindicaliștii au reclamat faptul că unul dintre managerii de la RATBV nu este de acord cu semnarea unui act adițional la Contractul Colectiv de Muncă.

„Orele sindicale”, mărul discordiei între tabere

Reprezentantul Sindicatului Liber 2015 RATBV Ioan Zbârnea a precizat că la începutul acestei luni au fost negocieri pentru semnarea actului adițional.

„Am căzut de acord, apoi nu s-a mai dorit semnarea acestui contact, după se directorul economic al RATBV, Ovidiu Bucurei, s-a opus. Prin acest act adițional ar fi urmat să se reglementeze orele alocate activității sindicale, astfel încât acestea să fie asimilate orelor de muncă. Sperăm ca săptămâna viitoare să fim convocați, pentru a semna acest act adițional și să nu ajungem la declanșarea conflictului de muncă sau chiar la grevă”, a spus liderul sindical.

El a precizat că urmează negocieri săptămâna viitoare:

„Sperăm să ajungem la un acord, pentru că nu ne dorim să îi lăsăm pe brașoveni pe jos”.

De ce spune „nu” directorul economic

De cealaltă parte, directorul economic al RATBV susține că de prevederile actului adițional ar urma să beneficieze câțiva lideri sindicali, care solicită asimilarea „orelor sindicale” cu orele de muncă.

„Pentru trei dintre ei sunt solicitate 40 de ore, iar pentru alți doi – 20. Este vorba de persoane de conducerea sindicatului”, a spus Bucurei.

El a precizat că nu a fost de acord cu semnarea actului adițional pentru că „acesta ar urma să acopere unele nereguli constatate în urma unui audit intern. Este analizat chiar și un prejudiciu. Printre altele, au fost constatate nereguli în ceea ce privește orele suplimentare sau deplasările unor lideri sindicali”.

Totodată, directorul economic a precizat că punctul lui de vedere este susținut și de președintele Consiliului de Administrație al RATBV, Marius Chiriac.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.