Aplicația de mobil Student@UNITBV, cea mai descărcată aplicație a unei universități din România. 90% din studenții brașoveni o utilizează

Aplicația de mobil Student@UNITBV este o aplicație gratuită dedicată exclusiv studenților Universității Transilvania din Brașov și dezvoltată integral de studenți ai Universității. Ea a atins anul acesta un număr record de descărcări: 66.400.

În magazinele virtuale de aplicații există numeroase softuri dezvoltate de universități din România pentru studenți, dar Student@UNITBV este singura aplicație din categoria „Educație” descărcată de un număr atât de mare de utilizatori.

Din Google Play, aplicația a fost descărcată de 42.200 de ori și este utilizată în prezent de 14.300 de studenți în sistemul de operare Android, iar din App Store au fost până în prezent 24.200 de descărcări ale aplicației și este folosită de 4.700 de studenți utilizatori ai sistemului de operare IOS. Cifrele însumate arată că aproximativ 90% dintre studenții brașoveni o utilizează în mod curent.

Aplicația a fost creată de un student al Universității Transilvania din Brașov și lansată în App Store și Google Play la finalul anului 2019. De atunci, mai multe echipe de studenți au continuat să lucreze la ea pentru a-i dezvolta noi funcții. Softul a fost creat pentru a veni în sprijinul studenților, oferindu-le informațiile relevante pentru viața de student într-un mod cât mai eficient. Astfel, odată ce și-au descărcat aplicația, studenții UNITBV se conectează cu datele contului instituțional de email și au acces la orar, la note, la meniul de la cantină, primesc notificări despre evenimente și știri de interes pentru viața comunității sau pot plăti rapid taxele de școlarizare și de cazare. Designul simplu și intuitiv, dar și funcțiile aplicației au făcut ca aceasta să fie tot mai accesată, iar numărul descărcărilor să crească de la an la an. Din acest an universitar, studenții UNITBV au și carnetul de student digital, care a înlocuit definitiv carnetul clasic și care este disponibil exclusiv prin această aplicație.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.