Hyperion Brașov s-a întors de la Naționale cu 17 medalii și 7 titluri de campion național la natație!

Clubul Hyperion din Brașov continuă parcursul excelent în natația din România și în acest an, sportivii brașoveni întorcându-se de la Campionatele Naționale din 15-17 decembrie, de la Miercurea Ciuc, cu 17 medalii, 7 titluri naționale și un onorant loc doi în clasamentul general pe echipe, din 62 de cluburi participante.

“Am muncit mult împreună cu colegii mei, dar satisfacția e pe măsură”

Antrenorul coordonator al clubului, Szasz Szilard, se declară foarte mulțumit de anul care se încheie, unul în care Hyperion a reconfirmat valoarea sportivilor din club.

„Suntem cu toții foarte mulțumiți și mândri de copii pe care îi avem în club. Am avut 9 sportivi participanți, la cadeți 13-14 ani, dintre care două sportive au participat doar la ștafete. Ce ar trebui să menționăm este că, clubul nostru a reușit să se claseze pe locul 2 în clasamentul general pe echipe din 62 de cluburi participante din toată țara, în condițiile în care noi am participat doar cu sportivi de 13 ani, și niciunul de 14. Faptul că am câștigat un total de 17 medalii, din care 7 titluri de campion național, este un real motiv de mândrie, mai ales că toți sunt copii ai Brașovului. A fost un concurs pentru care am muncit foarte mult împreună cu colegii mei, am început sezonul cu un cantonament în Ungaria, la sfârșitul lunii august, apoi au urmat trei luni de muncă. Sunt foarte mulțumit de rezultatele sportivilor la acest campionat național, progresul nostru este treptat și continuu, având în vedere performanțele din anii trecuți, iar acest lucru ne demonstrează faptul ca antrenamentele merg conform planificării pe termen lung. Ne-am îndeplinit obiectivele pentru acest an cu brio”, a declarat Szasz Szilard.

Prima convocare la lotul național, pentru Hyperion Brașov

În 2023, clubul Hyperion a avut plăcuta surpriză de a avea primul sportiv convocat la lotul național de natație al României. “Ne-am bucurat foarte tare să avem și prima selecție în lotul național prin Vancsa Fruzsina, sportivă care a participat la Campionatul Țărilor Central Europene în luna noiembrie, în orașul Kranj din Slovenia. Pe lângă această performanță, am avut clasări foarte bune și am luat medalii atât la campionatul național de copiii 10-11 ani cât și la campionatul național de cadeți 12 ani, prin Holosi Sonia (10 ani), Crainic Smaranda (12 ani) și ștafeta fetelor de 12 ani. Avem foarte mult sportivi promițători, pe care îi creștem cât putem de frumos și eficient pentru a putea atinge performanțe deosebite în acest sport”.

Nevoia unui program mai lung de antrenament

Antrenorul de la Hyperion a mai punctat că Hyperion are un potențial mare de dezvoltare și de a câștiga medalii pentru Brașov, și că acest lucru ar putea fi posibil dacă s-ar rezolva accesul la bazin, de la prima oră a dimineții și a suplimentării culoarelor pe care clubul le are alocate după amiaza. “Din păcate, ne confruntăm cu aceeași situație a accesului la bazin, ca și anii anteriori. Dacă am avea mai multe ore și culoare în bazin, cu siguranță, lucrurile ar sta și mai bine și am putea aduce și mai multe medalii. Noi însă nu ne pierdem speranța și poate că pe viitor lucrurile se vor rezolva mai ales când este vorba de copii sportivi brașoveni”.

Rezultate complete la Campionatele Naționale:

  • Ionescu Vlad – 10 medalii (5 de aur, 3 de argint și 2 de bronz) + 2 recorduri naționale în probele de 50 spate și 50 liber;
  • Vancsa Fruzsina – 6 medalii ( 2 aur, 2 argint și 2 bronz);
  • Larisa Tirila – o medalie de argint;
  • AUR ștafetă 4×50 liber băieți 13 ani (Ionescu Vlad, Holosi Albert, Orban Eduard, Staicu David);
  • ARGINT la ștafetă 4×50 mixt băieți 13 ani (Ionescu Vlad, Staicu David, Kantor Robert, Orban Eduard).

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.