Urmează noi investiții cu bani europeni la Maternitatea Brașov. Capacitatea compartimentului de terapie intensivă va fi crescută

Maternitatea Brașov va beneficia de alte două investiții cu bani europeni prin Planul Național de Redresare și Reziliență, contractele de finanțare urmând să fie semnate de Consiliul Județean Brașov (care are în subordine unitatea medicală) în perioada următoare.

Astfel, potrivit informațiilor Consiliului Județean Brașov, cel mai recent proiect aprobat la finanţare este intitulat „Terapie intensivă neonatală «Împreună cu părinții»”.

Obiectivul proiectului îl reprezintă creșterea capacității compartimentului de terapie intensivă pentru nou-născuți al Spitalului Clinic de Obstetrică Ginecologie și dotarea cu echipamente medicale performante, în vederea îmbunătățirii serviciilor oferite micilor pacienţi cu afecțiuni critice și asigurării accesibilității la o îngrijire medicală de calitate. 

Valoarea totală a proiectului este 12.780.177,38 lei, reprezentând fonduri nerambursabile, din care 9.447.572,93 lei sunt destinate creșterii capacității compartimentului, 1.929.366,04 lei vor fi alocate pentru achiziţia de aparatură şi echipamente medicale, iar 1.403.238,41 lei vor reveni îmbunătăţirii componentei de screening pentru nou-născuţi. 

Concret, din bugetul proiectului vor fi executate lucrări de reparații curente şi amenajări care vor permite creşterea cu 11 paturi a capacităţii compartimentului de Terapie Intensivă, vor fi achiziţionate şi puse în funcţiune 23 de tipuri de echipamente medicale (însemnând 173 de buc.), vor fi modernizate cele 5 paturi de terapie intensivă existente prin dotarea cu 4 tipuri de echipamente medicale (15 buc.) și va fi îmbunătăţit programul de screening, prin 9 tipuri de echipamente medicale care vor fi cumpărate. Data-limită pentru finalizarea implementării proiectului este 30 noiembrie 2024.

2.864.750 lei pentru reducerea riscului de infecții asociate asistenței medicale

Un alt proiect pentru care va fi semnat un contract de finanțare prin PNRR vizează dotarea spitalului cu echipamente destinate reducerii riscului de infecții asociate asistenței medicale. Valoarea totală a proiectului este de 580.590,57 euro, respectiv 2.864.750 lei. 

Consiliul Judeţean Braşov a lansat deja procedurile de achiziţie pentru cele zece tipuri de aparaturi cuprinse în proiect, printre care se numără: sterilizatoare cu plasmă şi cu abur, maşini de spălat şi dezinfectat instrumentar, aparat automat de sigilat, maşină de curăţat cu ultrasunete, analizor microbiologie, spectometru de masă, linie de echipamente pentru testarea sensibilităţii la antibiotice şi hotă microbiologică. Cu ajutorul lor va putea fi redus numărul de infecții nosocomiale și va creşte accesul pacientelor la oferta de servicii medicale asigurate de Maternitatea braşoveană. Termenul-limită pentru primirea ofertelor este 25.01.2024. 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.