PETrică se întoarce la lucru. Cele trei aparate de colectare a ambalajelor din Brașov vor funcționa încă șase luni

Scoase din funcțiune la începutul lunii decembrie, odată cu introducerea Sistemului Garanție-Returnare (SGR), echipamentele inteligente de colectare PET-urilor, sticlelor și dozelor de aluminiu, cunoscute sub denumirea „PETrică” vor fi puse, din nou, în funcțiune.

Decizia urmează a fi supusă aprobării Consiliului Local Brașov în ședința de plen din 21 decembrie, iar în cazul în care votul va fi unul favorabil, echipamentele vor funcționa până în 30 iunie 2024. Reprezentanții municipalității brașovene au argumentat această decizie prin faptul că pe piața brașoveană nu au apărut, încă, ambalajele cu sigla SGR (pentru care se va plăti garanția de 50 de bani, iar suma poate fi recuperată apoi de la magazine), astfel că cei trei „PETrică” din Brașov vor fi utili.

Pe de altă parte, Primăria Brașov nu a anunțat dacă pentru ambalajele depuse la echipamentele de tip „PETrică” vor fi acordate vouchere pentru transportul în comun.

Reamintim că la finalul lunii trecute, Primăria Brașov anunța că „PETrică” devin inutile din momentul intrării în vigoare a Sistemului Garanție – Returnare. Aparatele inteligentă de colectare selectivă a deșeurilor reciclabile au funcționat doi ani și, în total, prin intermediul lor au fost colectate peste 4.000.000 de ambalaje.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.