Policlinică cu centru de permanenţă, următorul proiect major la Ghimbav. În ianuarie va fi gata documentaţia tehnică

Unul dintre cele mai importante proiecte ale Ghimbavului, noua policlinică, a intrat în linie dreaptă în ceea ce privește documentația tehnică. Noua policlinică va fi amplasată în cartierul Florilor, în fața locuințelor sociale, pe un teren aflat în proprietatea Orașului Ghimbav. Astfel, Studiul de fezabilitate este finalizat în proporție de 95 %, iar în luna ianuarie a anului 2024 Consiliul Local Ghimbav este așteptat să aprobe acest studiu și indicatorii tehnico-economici, care arată şi adică valoarea estimată a investiției: 51.500.000, fără TVA, respectiv 61.285.000 lei, cu TVA.

Va fi amenajat și un centru de permanență

Potrivit documentațiilor tehnice aflate în curs de finalizare, Policlinica din Ghimbav va avea o suprafață desfășurată de 3.000 de metri pătrați și va include spații medicale pentru mai multe specialități.  În cadrul acestei policlinici vor funcționa cabinete pe multe specialități medicale – pornind de la Medicina de familie, până la specialităţi „de nişă”. De asemenea, va fi achiziționată și aparatură pentru investigații medicale complete, inclusiv un echipament RMN.

„La noua policlinică își vor desfășura activitatea și medicii de familie. De altfel, odată cu deschiderea acestui centru medical, probabil că numărul acestora va crește, având în vedere că în ultimii ani numărul locuitorilor orașului nostru a crescut semnificativ. De asemenea, vom avea și un centru de permanență, astfel încât locuitorii Ghimbavului să beneficieze de unele servicii medicale la orice oră din și din noapte. Va fi o policlinică modernă, mult așteptată de locuitorii orașului”, a declarat primarul Ghimbavului, Ionel Fliundra.

La etajele superioare vor funcționa cabinete de kinetoterapie, fizioterapie și alte spații medicale, cu specialităţi complexe, care vor funcţiona, însă în sistem privat, pentru a exita, astfel şi o suspenabilitate a centrului medical.  

Autoritățile locale au în plan să obțină fonduri nerambursabile

După aprobarea hotărârii de Consiliul Local, investiția va intra în etapa elaborării proiectului tehnic. Pentru finanțarea lucrărilor, autoritățile locale au în plan să obțină fonduri nerambursabile, o variantă luată în calcul fiind ca proiectul să fie implementat de Compania Națională de Investiții. Conform unui studiu sociologic inclus în strategia de dezvoltare a Ghimbavului până în anul 2030, construirea unei policlinici este considerată prioritară de peste 47% dintre locuitorii orașului.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.