Aeroportul Brașov, în declin în luna noiembrie. A fost cea mai slabă lună de la deschidere

Noiembrie a fost cea mai slabă lună întreagă pentru Aeroportul Internațional Brașov – Ghimbav. Cifrele arată că aeroportul de la Ghimbav a avut cel mai mic număr de pasageri de la deschidere. În timp ce fostul președinte al Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, sublinia că „aeroportul Braşov este în Top 10 al aeroporturilor din România” (din totalul de 18 din ţara noastră – dintre care două nu sunt deschise în prezent), cifrele arată că obiectivul de la Braşov mai are mult de luptat până să devină sustenabil. Mai ales, în condiţiile în care programul de lucru este în continuare unul scurt, doar pe timp de zi, iar operatorii aerieni încă nu sunt dispuşi să îşi asume riscul unor curse în aceste condiţii.

Cel mai mic număr de pasageri, de la deschiderea Aeroportului Braşov-Ghimbav

Potrivit datelor Asociației Aeroporturilor din România, luna trecută, la Aeroportul din Brașov a fost înregistrat cel mai mic număr de pasageri din perioada iulie – noiembrie, respectiv 9.819.

Practic, în noiembrie, au fost cu 3.434 de pasageri mai puțini decât în luna octombrie (13.253). O cauză a acestui declin este şi mutarea Dan Air de la Brașov la Bacău, la jumătatea lunii trecute.


Câți pasageri au fost pe Aeroportul Internațional Brașov, de la deschidere:

  • Noiembrie: 9.819;
  • Octombrie: 13.253;
  • Septembrie: 17.907;
  • August: 16.486;
  • Iulie: 9.913;
  • Iunie (15 – 30 iunie): 4.358.

O altă cauză ar fi „instabilitatea” din ultima perioadă, la nivelul conducerii aeroportului, după demiterea fostului director al Regiei Aeroportul Internaţional Braşov, Alexandru Anghel. Reamintim că, pentru această situaţie de instabilitate, inclusiv Comisia Europeană (unde administrație județeană a depus o prenotificare pentru a putea finanța aeroportul), a solicitat mai multe clarificări 

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.