Premieră medicală în Secţia de Cardiologie Internvenţională de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Braşov

În zilele de 7 și 8 decembrie 2023 s-au efectuat pentru prima dată în județul Brașov proceduri de crioablație pentru fibrilația atrială. Procedurile au avut loc în Laboratorul de Angiografie și Cateterism Cardiac al Spitalului Clinic Județean de Urgența Brașov și au fost realizate de Dr. Cătălin Pestrea, medic primar cardiolog, cu supraspecializare în implantul dispozitivelor electronice cardiace și în electrofiziologie intervențională. Cu aceste proceduri, Secția de Cardiologie Intervențională a Spitalului Clinic Județean de Urgență Brașov își completează gama de intervenții pentru ritmul inimii, pentru arterele coronare, și pentru bolile structurale cardiace, aliniindu-se astfel centrelor cardiovasculare de top din Europa ce pot asigura pacienților aceste servicii de înaltă performanță, anunţă reprezentanţii unităţii medicale.

Fibrilația atrială este cea mai frecventă tulburare a ritmului inimii în populația generală, fiind asociată cu un risc semnificativ crescut de apariție a insuficienței cardiace și a accidentului vascular cerebral acut. Ablația fibrilației atriale prin izolarea venelor pulmonare este de departe cea mai eficientă metodă de control a acesteia, mai ales în faza paroxistică a evoluției.

Dintre toate tehnicile utilizate în acest moment, crioablația, adică înghețarea țesutului cardiac vizat, este cea mai sigură și confortabilă pentru pacient, în același timp menținând o rată superioară de succes. Toate procedurile au fost finanțate din fondurile programelor naționale de sănătate, pe care Spitalul Clinic Județean Brașov le-a accesat de curând, iar durata de spitalizare a pacienților a fost de o zi.

2 Comentarii

  1. Poate ii invata si pe altii sa nh mai lase pacientii sa se prapadeasca. De evitat consult cardiologie Dr Ana Maria Mitrica!Pacient diagnosticat anterior cu cardiopatie ischemica ( nu am aratat documente diagnostice dnei Dr.,fiind interesati de diagnosticul ei),posibil infarct miocardic apoi,avand in vedere analizele markeri cardiac.Consult superficial,super rapid de catre cardiolog Dna Dr Ana Maria Mitrica cardiolog cu diagnostic doar de inceput de HTA.Degeaba s a plans de dureri retrosternale,dureri de gambe,lipsa de aer la efort.multi.Cateva saptamani mai tarziu persoana a suferit infarct miocardic, aproape mortal.La toate simptomele descrise ,dr Ana maria Mitrica cardiologie nu a comentat ceva, nici macar nu a incercat un raspuns, doar a întrerupt relatarea.Sec si rece.Precum doamna cu coasa Evitati daca daca doriti sa aveti mai multe sanse la viata

  2. De evitat consult cardiologie Dr Ana Maria Serba. !Pacient diagnosticat anterior cu cardiopatie ischemica ( nu am aratat documente diagnostice dnei Dr.,fiind interesati de diagnosticul ei),posibil infarct miocardic apoi,avand in vedere analizele markeri cardiac.Consult superficial, rapid de catre cardiolog Dna Dr Ana mariavSerban, cu diagnostic doar de inceput de HTA.Degeaba s a plans de dureri retrosternale,dureri de gambe,lipsa de aer la efort.Cateva saptamani mai tarziu persoana a suferit infarct miocardic, aproape mortal.La toate simptomele descrise ,dr Ana maria Mitrica cardiologie nu a comentat ceva, nici macar nu a incercat un raspuns, Amabila,afabila, insa diagnostic gresit,pe bani multi.Nu respecta pacientul, intrat cu aproape o ora intarziere fata de ora programarii.Evitati daca daca doriti sa aveti mai multe sanse la viata

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.