Primarul Brașovului, Allen Coliban, și-ar fi dorit să îşi subordoneze total Poliția Locală. Cum a încercat el acest lucru?

Consiliul Local Brașov a respins și în ultima ședință de plen, din 28 noiembrie, proiectul organigramei Primăriei Brașov. Prin ultima schemă de personal, primarul Allen Coliban a încercat să ia de la Consiliul Local mai multe instituții, inclusiv Poliția Locală Brașov.

Mai exact, prin proiectul noii organigrame, primarul propunea desființarea Poliției Locale ca structură aflată în subordinea Consiliului Local Brașov și înființarea, în cadrul Primăriei Brașov, a Direcției Generale Poliția Locală. Practic, prin această măsură, primarul ar fi obținut un control total asupra structurii de ordine publică a municipalității, lucru imposibil dacă aceasta este în subordinea Consiliului Local.

Poliția Locală nu a fost singura instituție pe care Allen Coliban a încercat să o ia de la Consiliul Local. Prin același proiect, el a propus și desființarea Serviciului Public Salvamont și Agrement, Direcției de Administrare a Infrastructurii Sportive și a Serviciului de Gestionare a Câinilor fără Stăpân, care, la fel, ar fiu urmat să devină direcții în cadrul Primăriei Brașov.

Organigrama respinsă de Consiliul Local Brașov conținea 704 posturi (inclusiv cele trei de demnitate publică: primarul și cei doi viceprimari). Comparativ, în actuala organigramă sunt prevăzute 335 de posturi (inclusiv cele de demnitate publică).

Proiectul de hotărâre nu a fost publicat pe site-ul Primăriei Brașov de ședința de plen a Consiliului Local, așa cum s-a întâmplat cu alte acte normative introduse pe ordinea de zi a plenului din 28 noiembrie.

1 Comentariu

  1. Aceeași șefi de servicii din fosta administrație care servește politica oamenilor influenți,așadar ar fi un lucru bun desființarea poliției locale.
    Sunt o grămadă de servicii de control care controlează pe cine? Pe fraieri…
    Au protejații lor…
    Răspunsurile la plângeri Sunt copy/paste…și lista continuă…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.