VIDEO. Brașovul, în pragul unei crize a gunoaielor: „În maxim un an, am putea să nu mai avem unde să depozităm deșeurile și nimeni nu face nimic”

Celula nr. 4 a Depozitului Regional de Deșeuri Fin-Eco este plină în procent de aproximativ 75%, iar dacă nu sunt demarate rapid procedurile pentru construirea celei de-a 5-a, județul Brașov ar putea fi pus într-o situație delicată în mai puțin de un an. Avertismentul a fost lansat de primarul municipiului Săcele, Virgil Popa, care a spus că primul pas ce trebuie făcut este actualizarea unui Plan Urbanistic Zonal.

Depozitul de deșeuri este pe teritoriul municipiului Săcele, iar primarul localității a spus că, în Planul Urbanistic Zonal din anul 2002 sunt prevăzute doar patru celule. Altfel, spus, pentru noua celulă nu există, în acest moment, documentații urbanistice.

„Dacă nu se încep rapid demersurile pentru actualizarea Planului Urbanistic Zonal, noi nu vom putea elibera autorizația de construire. Deja Celula nr. 4 este plină în proporție de 75% și există riscul ca într-un an să fie plină. Dacă nu se iau rapid măsuri, există riscul ca județul Brașov să nu aibă unde să mai ducă deșeurile sau, dacă se va găsi un depozit care să le primească, acest lucru s-ar face cu niște costuri foarte mari”, a avertizat reprezentantul Primăriei Săcele.

El a menționat că situația este una delicată, dar s-a declarat uimit de „pasivitatea” Consiliului Județean Brșaov și a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară ISO Mediu Brașov, cele două entități care ar trebui să aiba inițiativa în acest caz.

Referirea la Consiliul Județean Brașov vine în contextul în care administrația județeană este cea care se ocupă de implementarea Sistemului de Management Integrat de Management al Deșeurilor. În ceea ce privește ADI ISO Mediu, referirea a fost făcută în contextul în care această instituție este cea care negociază tarifele de depozitare cu Fin-Eco și poate face demersuri pentru a determina operatorul să accelereze demersurile pentru construirea celei de-a cincea celule.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.