DNA Braşov, percheziţii la Prefectura Covasna şi la domiciliul prefectului Ráduly. Sunt vizate achiziţiile de după anul 2021 şi retrocedarea unui imobil

Procurorii DNA din Braşov investighează achiziţiile făcute de Prefectura Covasna după anul 2021, fiind ridicate documente şi înscrisuri. Potrivit news.ro, este vizată retrocedarea unui imobil, iar prefectul Ráduly István a anunţat că una dintre descinderi s-a făcut la locuinţa sa.

”Autorităţile au demarat o acţiune complexă de control la Instituţia Prefectului – Judeţul Covasna, în ceea ce priveşte investiţiile după anul 2021”, a anunţat, miercuri, prefectul Ráduly István, citat într-un comunicat de presă.

Prefectul judeţului Covasna a adăugat că reprezentanţii serviciului teritorial Braşov al Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au ridicat toate documentele relevante şi fac cercetări pentru a stabili dacă a fost comisă vreo infracţiune. Potrivit Covasna Media, prefectul a asigurat că toate investițiile efectuate au respectat procedurile legale. Aceste investiţii se referă la clădirea instituţiei, care în ultimii ani a fost supusă unor ample lucrări de renovare, inclusiv pentru înlocuirea reţelei electrice învechite, schimbarea podelei în birouri, tencuirea și zugrăvirea pereților, renovarea acoperișului și fațadei, precum și înlocuirea ușii de fier cu una de lemn. Acoperişul a fost renovat, iar uşa de fier, care nu se potrivea cu stilul clădirii, a fost înlocuită cu una de lemn, se mai arată în comunicatul de presă.

„Acestea au fost intervenții necesare, deoarece rețeaua electrică devenise periculoasă, acoperișul avea scurgeri de apă, podeaua din birouri se prăbușea, trebuia făcut ceva. Timp de luni de zile, împreună cu colegii mei, am lucrat într-un adevărat șantier pentru a îmbunătăți condițiile de lucru și pentru a readuce clădirea din centrul orașului la strălucirea de odinioară”, a transmis prefectul în comunicatul de presă.

Prefectul a afirmat că „au fost intervenţii necesare, deoarece reţeaua electrică devenise periculoasă, acoperişul avea scurgeri de apă, podeaua din birouri se prăbuşea, trebuia făcut ceva”.

”Timp de luni de zile, împreună cu colegii mei, am lucrat într-un adevărat şantier pentru a îmbunătăţi condiţiile de lucru şi pentru a readuce clădirea din centrul oraşului la strălucirea de odinioară”, a mai declarat prefectul.

El a adăugat că toate acestea s-au făcut din bani publici trebuie să fie contabilizaţi:

”Autorităţile au dreptul, chiar obligaţia de a verifica dacă fiecare leu din banii contribuabililor este cheltuit în mod raţional şi în conformitate cu legea. Am colaborat cu echipa de control, le-am pus la dispoziţie toate documentele pe care le-au solicitat şi sunt convins că atât eu, cât şi colegii mei am respectat în totalitate toate regulile şi procedurile”.

Prefectura Covasna a precizat că procurorii au colectat date şi în legătură cu retrocedarea unui imobil.

”Ráduly István a confirmat că s-au căutat documente şi în propria sa locuinţă. Prefectul nu a dorit să comenteze intensitatea acţiunii DNA”, se mai aratăm în comunicat.

1 Trackback / Pingback

  1. DNA Braşov, percheziţii la Prefectura Covasna şi la domiciliul prefectului Ráduly. Sunt vizate achiziţiile de după anul 2021 şi retrocedarea unui imobil - 📰 newsflash

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.


*


Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.